finally run-blogs,  Uncategorized

Hardlopen tijdens DIE tijd van de maand

Een onderwerp waar niet gemakkelijk over gesproken word, (toch zeker niet door mij). Echter worden alle vrouwelijke hardlopers hiermee geconfronteerd. Omdat ik (bijna) alles met jullie deel, vertel ik jullie mijn ervaringen met ‘die tijd van de maand’: de menstruatie.

Eerlijk, over mijn periodes praten, daar schaam ik me toch een beetje voor..zelfs veilig achter mijn scherm. Echter maakt het deel uit van mijn leven evenals van al die andere hardlopende vrouwen. Dus hier ga ik.

Die tijd van de maand kondigt zich meestal een kleine week op voorhand aan. Tijdens het hardlopen heb ik dan ineens een lege batterij. Natuurlijk niet letterlijk hè. Tempo maken, nope, dat zit er niet in. Echter de trainingen juist na mijn menstruatie gaan dan weer super. Vliegen doe ik dan.

Bijkomende probleem is dat ik tijdens mijn periodes en er juist voor, nog meer moet plassen. Echt, soms lijkt het alsof het glas dat ik gedronken heb er dan direct doorloopt met nog een glas extra. Niet drinken is geen goede optie om deftig te blijven trainen. Dus zorg ik dat mijn rondjes tijdens die periode veel struikjes bevat.

Mijn maag ligt tijdens die tijd nog sneller overhoop. Nog extra opletten geblazen met wat ik eet en drink. Daarbij laat ik nog meer tijd tussen het eten en het trainen. Normaal kan ik, na de hoofdmaaltijd, zo een anderhalf uur later gaan hardlopen. Tijdens mijn menstruatie heb ik zeker twee uur nodig, soms zelfs langer.

Gezonde voeding is tijdens de menstruatie ook van belang om zorgen dat je genoeg ijzer binnen krijgt. Echter heb ik dan totaal geen zin hierin. Hoe vettiger, hoe prettiger is het dan eerder. Chips zijn dan o zo verleidelijk. En chocolade…een moord zou ik er dan voor doen. Meestal kan ik de verleiding weerstaan. Maar soms bezwijk ik toch (ben ook maar een mens)

Gelukkig duurt bij mij de menstruatie echt niet lang gemiddeld 3 dagen, soms 4. Dus ik ben er snel vanaf. Een kleine week voordien begin ik het te merken, maar na de menstruatie ben ik ook direct van ongemakken af. Daarna kan ik weer normaal trainen en die trainingen gaan ineens veel beter.

Dus als je mijn tijden even wat ziet teruglopen of me wat meer in de bosjes ziet duiken, dan weet je nu wat er aan de hand is.

Liefs Linda

ps: dit zijn mijn persoonlijke ervaringen, niks wetenschappelijk of algemeen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.