maandoverzichten

Dit was juni 2024

Juni, een maand vol examens, modder en een vleugje trots

Juni 2024, het lijkt wel of de maand voorbij is gevlogen voordat ik er erg in had! Tussen de examens en het langverwachte Graspop Metal Meeting festival, was het een rollercoaster van emoties en ervaringen.

Blokweek en BTW-periode: een chaotische combinatie

Het tweede semester verliep niet bepaald soepel voor mij. Mijn studieritme zat niet goed, dus besloot ik om me volledig op de examens te richten. Ik nam zelfs wat educatief verlof om een extra blokweek in te lassen. Maar natuurlijk vielen de examens midden in de drukste periode van de maand: de BTW-periode. Stress alom!

Ontspanning in de Loonse en Drunense Duinen

Om even te ontsnappen aan de studieboeken, trokken we naar de Loonse en Drunense Duinen. Dit is een vaste stek voor ons, vooral onze honden zijn er dol op. Normaal starten we onze wandeling altijd aan de kant van de Efteling, maar dit keer verkenden we de andere kant. Wat een ontdekking! Een uitgestrekt gebied met zand en plassen, een waar paradijs voor onze viervoeters. Na een heerlijke wandeling en een hapje eten was ik helemaal opgeladen om weer in de boeken te duiken.

Examenperikelen en een stom Engels

Omdat ik eerder wat te weinig had gestudeerd en de examens op een ongunstig moment vielen, had ik me voorgenomen om Engels in tweede zit te doen. Talen zijn absoluut niet mijn ding, dus ik wilde me daar volledig op kunnen concentreren. Het examen in eerste zit was dramatisch, maar gelukkig ben ik voor alle andere vakken geslaagd.

Graspop: modder, muziek en blauwe plekken

Graspop was de perfecte uitlaatklep na de stressvolle examenperiode. Maar wat een weer! Regen en modder zijn normaal geen probleem voor mij, maar dit was wel heel extreem. Gelukkig heb ik niet veel regen gezien, maar de modder was overvloedig. Ondanks alles was het een geweldige editie, al vroeg ik me de maandag erna wel af of ik niet te oud word voor crowdsurfen. Mijn lichaam was beurs en vol blauwe plekken.

Een boek vol dubbele gevoelens

Naast al deze gebeurtenissen is er nog iets te melden, iets waar ik met dubbele gevoelens over zit. Niet zozeer over het ding zelf, maar eerder over alles wat eromheen gebeurde. Maar daarover vertel ik later wel meer. Ondanks alles ben ik trots dat mijn dochter haar eigen boek heeft uitgebracht: “De essentie van mij”, door Stephanie De Prest. Voor de geïnteresseerden: het is verkrijgbaar in de standaard boekhandel, op bol.com of desnoods via mij.

Op naar juli

Dit brengt me tot het einde van juni. Wat juli gaat brengen, weet ik nog niet. Voorlopig staat er niets gepland buiten mijn studie. Maar wie weet wat de zomer nog in petto heeft!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.