Storytime

Studeren, werken, bijna examens en mijn procrastinatie

Dit semester liep echt niet lekker voor mij op school. Na de examens van de eerste periode kwam ik in een dipje, mede omdat er in deze periode geen lessen waren.

Laat me even schetsen: ik ben bezig met een verkorte opleiding Bachelor in Accountancy en Fiscaliteit via werken en studeren. Dit betekent dat ik een verkort lessenpakket heb dat ik helemaal zelf moet studeren, zonder de reguliere lessen die dagstudenten volgen. Met wel dezelfde leerstof In het eerste semester had ik vier vakken: Engels, Fiscale Procedure, Personenbelastingen en Controleleer. Voor de laatste twee werden de lessen van de dagstudenten opgenomen, en Fiscale Procedure zette kennisclips online ter verduidelijking. Alleen Engels was volledig zelfstudie, met een paar opdrachten erbij.

Dit semester is anders. Ik heb weer vier vakken: Engels 2, Economisch Inzicht, Zakelijke Communicatie en RZL. Voor de laatste twee moet ik alleen werkstukken inleveren. De andere twee zijn volledig zelfstudie, met drie Teams-momenten om vragen te stellen.

En hier ging het mis. De taken bleven liggen, de boeken werden sporadisch opengeslagen. April werd mei, en mijn vat met uitvluchten bleef maar gevuld.

Het is vreemd, want normaal plan ik alles netjes en houd ik me eraan. Maar door gesukkel met mijn hormonen en de drukte op mijn werk, was ik ’s avonds vaak echt op. En in het weekend, tja, daar had ik ook altijd wel een uitvlucht voor.

Niet dat ik niets gedaan heb, maar veel te weinig. Voor één vak zijn mijn opdrachten binnen (de deadline was Pinkstermaandag; ik heb ze twee weken van tevoren ingeleverd, flink hè?). Voor Zakelijke Communicatie is één opdracht bijna af (ik wacht nog op de input van mijn baas) en de andere zit in de conceptfase. De deadlines voor deze opdrachten zijn 11 juni. Hier moet ik dringend een dagje voor vrijmaken.

Engels gaat wel; ik heb dat tussendoor bijgehouden door elke ochtend wat oefeningen te maken. De opdrachten hiervoor waren al goed. Nu alleen geen blackout tijdens het examen, en dat komt wel goed.

Dan Economisch Inzicht: de eerste hoofdstukken gingen goed, maar toen werd het druk en heb ik een tijdje niets gedaan. Hier moet ik echt serieus gas gaan geven.

Daarom zie je me wat minder op sociale media en zijn er minder blogs online gekomen. Dit houd ik nog even vol tot na de examens, want ik kan nu bijna geen verlof meer nemen. Maar geen zorgen, ik heb al redelijk wat concepten klaarstaan die na de examens afgewerkt zullen worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.