Storytime

Een stom steentje en daar ging mijn vooruitgang

Wat was ik op de goede weg. Revalidatie verliep heel vlot, het wandelen ging goed,…ging dit wel kunnen blijven duren? Mij al kennende niet. Al hoopte ik er nog zo op. Zo ging ik op mijn thuiswerk dagje wandelen met mijn honden. Eerst nog even ter informatie: bij mij in de buurt zijn er overal wegenwerken en ligt het vol keitjes, steentjes, zandhopen…dus niet de ideale omgeving voor mensen niet goed te been.

Kun je het al raden? Jep, na verschillende weken zonder problemen de werken gepasseerd te hebben, had ik dus 2 dagen voor mijn vakantie zitten: een steentje onder mijn schoen en voet sloeg om. Dit keer ging ik er wel niet volledig door. Wel voelde ik een scherpe pijn. Eerst negeerde ik het maar Mario vertrouwde het niet. Na telefonisch contact met mijn orthopeed, toch maar een consultatie. Op het eerste zicht, leek het mee te vallen. Wel moest ik terug mijn brace dragen. Ook moest ik de dag nadien een controle foto laten maken, om zeker te zijn.

De volgende dag, mijn laatste werkdag voor mijn weekje vakantie, eerst nog een paar uren werken. Daarna naar het ziekenhuis voor de controle foto. Met een gerust hart ging ik op pad. Totdat ik na de foto’s nog even moest wachten…meestal is dat geen goed nieuws heb ik al geleerd.

De verpleegkundige kwam het nieuws brengen: de dokter zag een barstje en ik moest dus verder naar de specialist. Die vertelde me dat ik een botsplinter in mijn gewricht had. En ik moest weer in het gips. ‘Nee, het is niet waar’, ging door mijn hoofd. Ik zag mijn vakantie met wandeluitstapjes zo in rook opgaan.

Wat was ik de eerste uren nadien kwaad op mezelf. Waarom moest ik weer zo stom zijn om op een steentje te stappen. Waarom ben ik toch zo een geit? Op zo een momenten heb ik echt het gevoel dat ik voor het ongeluk in de wieg gelegd ben.

Gelukkig duurt dit niet lang en ben ik redelijk optimistisch van aard. Mijn glas is meestal wel halfvol, maar ik zie ook wel dat ie halfleeg is. Al hou ik me meestal aan dat halfvol vast. Af en toe neemt het gevoel van half leeg het over. Toch zie ik rap terug dat het ook halfvol is.

Dus nu zit ik weer ik een gips en mag ik volgende week op controle. Hopelijk mag het gips eraf en terug de brace zodat ik terug wat mobieler ben.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.