finally run-blogs,  Uncategorized

Mijn nieuwste loopmaatje in wording

Degenen die me kennen weten dat ik zot ben van katten, paarden, honden, konijnen, vogels,…noem me maar gerust een beestenmadam. Zo heb ik momenteel 1 kat, 1 paard en 1 pony. Echter bleef er iets ontbreken: een hond.

Opgegroeid met honden om me heen en zelfs toen in het begin van ons huwelijk hadden we een hond. Evenwel door omstandigheden al een tijd hond-loos. Toch bleef er altijd wel het verlangen naar een hond bestaan.

Per toeval (of was het het lot?) kwam ik op de site van Greyhounds Rescue Holland. Na wat heen en weer gemaild, besloten om er voor te gaan: een hond te adopteren…vanuit Spanje nog wel. Niet dat de hondjes hier geen tweede kans verdienen. Ik heb er zelfs even aan gedacht toen ik begon te mailen. Waarom ik toch voor een hond van Spanje gegaan ben, tja da’s een persoonlijke keuze geweest. Het contact met mijn contactpersoon was heel vlot. Ik voelde me er direct goed bij.

Na wat heen en weer whatsappen, was het tijd voor het verplichte huisbezoek. Wat was dat spannend zeg. Wat was dat spannend zeg, het voelde een beetje als examen voor mij. Niet dat die persoon heel streng was hoor. Nee we konden er vlot mee babbelen. Wel legde ze heel duidelijk uit wat we tegen konden komen met zo een hond. Ook bekeek ze ons huis heel kritisch en gaf tips waarop me moesten letten. Nadat ze vertrokken was, was het wachten of we goedgekeurd werden.

Het duurde een tijdje, zelfs mijn stoute schoenen aangetrokken en erachter gevraagd (so not me), maar we zijn goedgekeurd. Jippie.

Nu zijn jullie wel benieuwd voor welke hond ik gegaan ben hé? Mag ik jullie voorstellen aan Rubio, enig in zijn soort. Van zijn voorgeschiedenis weten ze niet heel veel. Hij is uit een pererra gered waar hij op de dodingslijst stond. Rubio is geen puppy meer, hij is rond de zes jaar en niet al te groot. Een rustige hond die nog fit genoeg is om ons te vergezellen om onze looptochten. Een perfecte match voor ons.

Momenteel zitten we te wachten op hem, zijn mandje staat al klaar. Nu hopen dat hij snel ingevlogen kan worden. Want hij verblijft momenteen nog in Spanje. Momenteel zijn ze bij GHR aan het wachten totdat ze een vlucht hebben. De geadopteerde honden komen meestal met het vliegtuig mee met vrijwilligers. Hoe dat allemaal juist ineen zit, lees je op hun site: vlieg een hond.

Vanaf dat moment dat hij eindelijk overgevlogen is, zullen jullie hem wel regelmatig zien opduiken op mijn instagram.

Wie van jullie heeft ook een hond? Lopen jullie er ook mee?

Liefs Linda

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.