finally run-blogs,  Uncategorized

Mijn zondagse looproutine

Zondagen zijn ideaal voor om te hardlopen, vooral in de ochtend. Heerlijk op tijd bedje uit, goed ontbijten en dan op weg. Zalig toch. Toch heb ik 1 ding geleerd…een beetje voorbereiding is soms handig.

Momenteel zijn mijn lange duurlopen nog niet zo lang, dus deze tips zijn vooral voor de rustige hardlooprondjes van maximum anderhalf uur.

Nat worden…

Het weerbericht en buienradar checken is ook heel handig net voor je op pad gaat. Zo ben ik eens vertrokken met de zon, bedacht dat het wel een mooie loop ging worden. Echter na een kwartier betrok de hemel en ging de sluizen open.Nat tot op mijn onderbroek. Meestal vind ik dit niet erg…maar als het wat kouder is, is het niet echt comfortabel Nu controleer ik altijd of ik mijn regenjas moet meenemen of niet.

Waar gaan we heen?

De route, daar wordt de avond voordien over nagedacht (of ten laatste tijdens het ontbijt). Niet alleen de afstand wordt berekend (schema is op tijd, weet je wel) maar als we ergens ‘vreemd’ gaan lopen, zorgen dat we echt weten hoe de route gaat.

Tja vroeger deed ik dit niet, maar na meermaals verkeerd gelopen te hebben en dus te veel/te lang gelopen te hebben, zorg ik toch dat ons rondje redelijk uitgestippeld is. Niet dat dit altijd een garantie is hoor…dan te lang dan te kort, maar ik ben meestal redelijk goed in de buurt in de buurt.

Nieuwe wegen…

Langs de andere kant heeft de omlopen (klinkt iets beter dan verloren lopen hè) er wel voor gezorgd dat ik de wegen rondom ons loopgebied goed kennen. Ook hebben die verkeerde rondes me soms op nieuwe mooie plekken gebracht. Terugdraaien, heb ik ook regelmatig moeten doen. Dacht ik een mooie  weg gevonden te hebben, kwam die ineens op een veld uit. Verloren lopen heeft echt wel zijn charmes…maar in de gietende regen en ijskoud, dan kan je het beter vermijden.

Waar is dat water…

Neem altijd drinken mee..echt altijd. Ik weet het ze zeggen dat het niet altijd nodig is om water mee te nemen, pas vanaf lopen van 1u (soms 1,5 u). Echter, soms is wat water onderweg handig hoor. Zeker als er een vliegje in je keel vliegt. Of je hebt toch iets teveel aan en je krijgt het te warm.

Nog een laatste tip

O, nog een heel belangrijke tip: zorg dat je sporthorloge voldoende opgeladen is. Anders ben je goed op dreef en dan ineens: batterij leeg. Oeps, op het gevoel verder dan maar.

Zo, deze tips zorgen dat mijn zondagse loopje gesmeerd loopt (meestal toch haha). Hebben jullie nog tips?

Liefs

Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.