finally run-blogs,  Uncategorized

Een mêh-loopje

Oftwel een loopje waarin het kopje niet helemaal mee is

Niet alle trainingen kunnen top zijn, soms falen ze en soms zijn ze gewoon mêh (niet slecht maar ook niet niet goed). Dit is me onlangs nog es overkomen. Wat is nu juist een mêh loopje? Nu dat zal ik je es proberen uit te leggen.

Op mijn trainingsschema stond de training gepland: 110 – 120 minuten duurloopje in D1. Normaal geen probleem en meestal ga ik dan voor 120. Tja als je mag kiezen he. Dat was dus het plan afgelopen vrijdag. Enkel moet ik nog altijd alleen om pad (stomme gips van Mario). Normaal geen enkel probleem, eenmaal bezig heb ik niet echt door dat ik het alleen loop. Allez, ik weet wel dat ik alleen loop maar vind het niet erg. Camelbag klaargemaakt (drinken ging ook getest worden voor mijn halve marathon), hardloopschoenen aan en muziekje erbij, ik was klaar om te vertrekken.

Welkom in mijn hoofd:

Brr wat is het toch frisjes zeg. Hopelijk kom ik er snel in en krijg ik het wat warmer. Bhaw wat stinkt het hier zeg, wat zijn ze weer veel aan het stoken. Weten die dan niet dat stoken niet ideaal is voor mijn astma. O wacht, ik heb toch mijn pufffertje bij? Oef het zit in mijn camelbag… Dit waren zowat mijn gedachten tijdens de eerste kilometers. Als je dacht dat mijn kopje dan rustig werd, had het mis. Zo ging het verder:

37 minuten, pff ik ben er nog lang niet. Misschien dan toch even een fotomomentje en drankpauze inlassen. Hopelijk krijg ik nadien terug mijn loopmojo erin. Na nog een laatste slok, terug op pad. Oh, wat mis ik Mario nu om tegen te zagen en klagen. Die verrekte bomen en die vogels zeggen niks terug.

1 uur op pad, nope nog altijd geen loopmojo gevonden. En nu moet ik ineens dringend plassen of ben ik weer stiekem in mijn hoofd bezig op zoek naar een pauzemomentje? Geen idee, even wachten dan maar. Daar is een boom, zal toch maar vlug. Halfweg nog maar nog 1 uur om er proberen van te genieten.

1 uur 40 minuten en ik ben bijna thuis. Doeme nu moet ik er nog 20 minuten bij verzinnen. Of wacht, ik mocht ook voor 110 minuten gaan he. Dus dan zijn het er maar 10 die ik nog moet verzinnen. Oké dat lukt me wel…of toch niet…of misschien wel. Oef het is gelukt: 1 u 50 minuten.

Gevoel versus cijfers

De training an sich was echt niet slecht. Heel de tijd mooi in mijn zone gelopen. Enkel ik kwam niet echt in het lopen op zich. Mijn loopmojo, mijn loopzin was even weg. Ik kan niet zeggen dat het een gefaalde training is. Dus daarom heb ik het bestempeld als mêh-loopje: een loopje dat op papier goed lijkt, maar waar het gevoel ontbrak. Een training die ik weer kon afvinken, maar waar er anders niet veel over te vertellen valt.

Hebben jullie wel eens mêh-loopje?

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.