Storytime

Recap januari 2023

2023 ging eindelijk terug mijn jaar worden. Het jaar waarin alles terug op zijn plooi ging komen. Geen geklaag meer over mijn enkel. Eindelijk weer bloggen over leuke dingen, over leuke wandelingen, geweldige ritten met mijn paard, over van alles en nog wat. Echter begon januari niet op zo een goede voet. Nog maar net vertrokken en ik kreeg al een dreun te verwerken

Aan het begin van de maand kreeg ik het verdrietige nieuws te horen dat mijn pony kanker had. Na vele gesprekken met de dierenarts en met mijn familie, moest ik uiteindelijk het moeilijke besluit nemen om hem laten inslapen. Hoewel ik eerder al dieren heb moeten afgeven, blijft het toch altijd moeilijk. Ondanks dat het een wijs besluit was, had ik toch even tijd nodig om het verdriet te plaatsen.

Maar januari was niet helemaal slecht. Op mijn werk begint alles weer op de rails te komen en mijn werk/vrije tijd balans begint weer in evenwicht te komen. Ook mijn liefde voor fotografie groeit nog elke dag. Daarbij kan ik niet wachten om aan mijn opleiding te beginnen in september. Voorlopig blijk ik nog  steeds deel uitmaken van mijn huidige klas, waar ik nog bijleer. Bovendien is het een toffe bende. Hun ga ik zeker missen in september.

Alleen, ik had het zo verdomd koud afgelopen maand. Ik leefde precies in een diepvries. Waarom moest de winter besluiten om toch es te komen opdagen? Zonder mijn thermobroek en mijn laagjes, kon ik totaal niet buiten komen Ook begon mijn enkel weer van zich te laten horen. Pijn en zwelling was weer dagelijkse kost en dit zonder iets speciaals te doen. Het was te goed aan het gaan misschien: lopen, hakjes, paardrijden, wandelen…het lukte allemaal zonder pijn. Misschien toch ergens iets overbelast, al beschuldig ik eerder het koude, natte winterweer ervan.

Daardoor heb ik minder gewandeld dan ik wou, minder op mijn paard gezeten dan ik wou…gewoon minder gedaan dan ik gepland had. Januari lijkt voor gevolgen in een oogwenk. Het ene moment vierden nog nieuwjaar en nu is het weeral februari.

Laten we het er maar op houden dat januari een proefmaand was, 2023 gaat pas in op 1 februari.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.