finally run-blogs,  Uncategorized

Podcasts, wat een geweldige uitvinding

Podcast was een woord wat ik al verscheidene keren van gehoord had. Echter had ik niet echt een idee wat het juist was en dus ook nog nooit naar geluisterd had. De meesten gebruikten het tijdens hun trainingen. Zou het dan wel iets voor mij zijn? Ik loop meestal samen met mijn man (een echt viswijf). Ook luister ik tijdens het hardlopen naar muziek (hardlopen met muziek). Daar kan ik me echt in verliezen. Waarom en hoe heb ik dan de podcasts ontdekt? En naar welke luister ik dan?

Thuiswerken is nu al een paar maanden de norm. Maar achter mijn buro thuis mis ik af en toe wel het gebabbel van mijn collega’s. Een radio of muziek werkte toch niet helemaal. Ik miste gewoon de gesprekken, de conversaties over vanalles. Televisie kijken lukt spijtig genoeg niet goed tijdens het werken, toch iets teveel afleiding.

Na een bezoekje aan mijn beste vriendin waartegen ik nog es klaagde over dat thuiswerken en die stiltes, vertelde ze me dat ik toch maar es naar die podcasts moest gaan kijken. Omdat ik nu toch wel nieuwsgierig was geworden, toch me hier maar eens in verdiept. Na ze eindelijk door te hebben hoe je ze vindt en hoe je ernaar luistert (soms merk ik toch dat ik al wat ouder word hoor), kon ik beginnen met luisteren.

Wat was dat leuk zeg, die eerste podcast luisteren terwijl ik thuis werkte. Zo geweldig vond ik het, dat ik op zoek ging naar leuke podcasts die ik kon volgen (en in het begin inhalen van afleveringen). Tijdens het hardlopen hiernaar luisteren zie ik me wel niet echt doen. Als ik loop, denk ik niet graag. Gewoon mijn hoofd wat rust bezorgen en aan niets denken, dat staat voor mij synoniem met hardlopen. Muziek helpt me hierbij om die maalstroom in mijn hoofd stil te leggen. Podcasts zijn echter toch ietsje meer bedoelt om echt naar te luisteren en van sommigen kan je nog wat opsteken.

Hierbij een lijst van podcasts die ik momenteel volg (in willekeurige volgorde):

Al een mooie gevarieerde lijst, toch zijn er nog een heleboel podcasts te ontdekken. Welke podcast ontbreekt er volgens jullie nog in de lijst?

LIefs
Linda

One Comment

  • Wim Van Hauteghem

    Hey
    Ik ben Wim, loopgids in Antwerpen. Naar aanleiding van
    Corona maakte ik een gratis Podcast rond het Eilandje. Een toerke van 6 km met prachtige uitzichten langs de Schelde, de dokken, het MAS en het Havenhuis van Zaha Hadid.
    Gratis te beluisteren tijdens het lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.