maandoverzichten

Recap maart 2024

Maart begon zonder die vervelende wandelboot, maar nog steeds met mijn brace. Het contrast met mijn vorige operatie was opmerkelijk. Mijn enkel voelde veel sterker aan. Het ging zelfs zo goed dat ik al zonder brace, zij het met stevige schoenen, mijn dagelijkse bezigheden kon hervatten.

Deze maand was ook het moment waarop ik besloot weer aan mijn figuur en conditie te werken. Maar hoe actiever ik werd, hoe meer mijn humeur achterbleef. Mijn stramme spieren leken daarbij ook niet mee te willen werken. Tel daarbij de onregelmatige menstruatie en het uitblijven ervan. Dit deed me vermoeden dat de perimenopauze eraan zat te komen, en dat was even slikken.

Dat mijn hormomen op hol slaan, begon deze maand echt duidelijk te worden. Tranen op het werk,wat totaal niet mijn stijl is.. De energie en motivatie om iets te ondernemen die langzaam verdwenen. Gelukkig bracht een afspraak met de arts verlichting: aan de hormonen. Hoewel het nog wat vroeg is om een definitief oordeel te vellen, lijkt het toch al wat verlichting te brengen

Natuurlijk mag ik niet vergeten dat ik nog steeds volop aan het studeren ben. Dit semester staat voornamelijk in het teken van schrijven, met slechts twee examenvakken: economisch inzicht en opnieuw Engels (deel 2). Voor de andere vakken moet ik alleen op tijd werkstukken inleveren.

Door mijn hormonale perikelen moet ik toegeven dat ik deze maand wat minder aandacht aan mijn studie heb besteed. Het was vooral staren naar mijn computerscherm en me afvragen waarom. Maar in april wil ik weer wat meer focus op school leggen.

Maart was ook de maand waarin ik eindelijk weer kon genieten van wandelingen, zij het kort en op goed begaanbare paden. Het was een stap naar buiten, hoewel het niet veel hielp voor mijn humeur.

En dan was er nog het weer. Maart bracht ons de belofte van de lente, maar het leek alsof de winter nog niet wilde wijken. Regen, kou, en af en toe een glimp van de zon – het was een wisselvallige tijd.

Maart… het was een maand van ups en downs. Een maand van hernieuwde focus, maar ook van hormonale strijd. Een maand waarin ik mijn weg probeerde te vinden, hopend dat er betere dagen zouden komen. En met april voor de deur, hoop ik op meer zon, meer energie, en meer veerkracht. Op naar een nieuwe maand, op naar nieuwe kansen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.