finally run-blogs,  Uncategorized

Gênante momenten tijdens hardlopen

Gênante momenten heb ik toch al wel wat tegen gekomen met het hardlopen. Tijdens sommige rondjes zijn er echt momenten geweest om snel te vergeten…en hopen dat de omstaanders ze ook niet opgevallen zijn. Omdat ik altijd heel eerlijk en open ben over mijn prestaties, deel ik graag met jullie mijn top van gênante momenten. Natuurlijk heb ik al andere kleine gênante momenten meegemaakt: struikelen, tegen paal lopen… Toch is dit mijn top 3 (in willekeurige volgorde) .

Gas geven

Dit is absoluut een regelmatig weerkerend gênant moment. Ondanks dat ik echt let op mijn eten, kan het dus gebeuren dat er af en toe wat scheetjes te horen zijn tijdens het hardlopen. Het ergste is dat ik juist wandelaars passeer en dan ineens een luide knal. Gewoon doorlopen en negeren, dat is meestal mijn oplossing.

Watervalletje langs de kant

Wat nog kan voorvallen, vooral tijdens de langere tochten, is dat ik ineens dringend moet plassen. Als ik in de bossen loop, is dat meestal geen geen probleem bosjes genoeg. Toch heb ik een vermoeden dat er menige mountainbiker mijn billen al eens gespot heeft. Alvast mijn excuses voor het shockeren.

Maar het allergênanste moment is toch dat ik gewoon op een avond aan het rennen was en ik moest dringend. Nog een tijdje uitgesteld in de hoop dat ik thuis kon geraken. Nope, het ging niet lukken. Onderweg kwam ik een vrachtwagen tegen die langs een haag stond. (ik was dus vooral in het centrum aan het hardlopen). Vlug tussen de vrachtwagen en de haag gezet en ik was tegen mijn man aan het vertellen dat het echt dringend was. Ook was er klaterend water te horen met het bijhorend stroompje. Toen ik tevoorschijn kwam, kreeg ik door dat er ook een wandelaar was, die alles gezien en gehoord had. Schaamrood op mijn wangen.

Help ik lek

Soms heb ik echt wel door dat ik wat ouder word, vooral als ik merk dat ik lek. Bekkenbodemspieren train ik regelmatig, toch kan het voorvallen dat er af en toe een lekje optreed. Vooral als ik al naar het toilet moet. Als ik dan een sprintje ga doen, dan kan ik lekken. Het ergste is dat ik door de inspanning echt een beetje plas in mijn broek . Dit is me onlangs voorgevallen. Er dienden na een duurloop nog wat sprintjes getrokken te worden. Tijdens de laatste sprint, wou ik alles geven…een beetje te veel gegeven denk. Gelukkig was het maar om de hoek van mijn huis en heeft niemand mijn natte broek gezien (nu ja dat hoop ik toch).

En jullie??

Zo dit is mijn top 3 van gênante loopmomenten. Hebben jullie ook al meegemaakt dat je met het schaamrood op je wangen stond tijdens het hardlopen? Wat is jullie gênantste moment?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.