finally run-blogs,  Uncategorized

Op weg naar marathon Berlijn #3

Juni is weeral voorbij, weer een stapje dichter naar Berlijn. Met deze maand natuurlijk veel lopen. Maar ook puffen en feesten. Ook lijken de strubbelingen met het kopje van vorig maand echt wel tot het verleden te behoren. Hoe het me deze maand vergaan is, lees je nu.

Werken met een trainer

Zoals ik al eens vermeld heb, werk ik vanaf nu met een trainer die me een schema bezorgt. Dit krijg ik normaal elke zondagavond. Langs de éné kant is dit een voordeel: kan me niet druk maken in wat ik binnen zoveel tijd moet doen. Echter langs de andere kant is het altijd weer een beetje spannend wat ik ga moeten lopen. Omdat ik graag altijd alles weet (veel schoner gezegd dan dat ik een curieuzeneuzemosterdpot ben he), vind ik het soms wel vervelend dat ik het maar per week weet.

Dus elke maandagochtend (om niet te ongeduldig over te komen), is het gaan kijken welke trainingen ik deze week heb.

Mijn favoriete trainingen zijn momenteel degenen waar ik een X-aantal keer een X-aantal minuten in zone T2 moet lopen. Mag ik eindelijk eens een keertje sneller lopen. Enkel moet ik wel mijn best doen om in de zone te blijven..en liefst aan de bovenkant. Anders trekt Pieter aan mijn oren.

oeps…weer iets te snel geweest, vlug zelf maar aan mijn oren trekken

Whoohoo, Graspop-tijd

Juni is traditioneel ook de tijd van Graspop. Niet dat dit mijn trainingen in de war gaat gooien hoor. Nu ja dat probeer ik toch. Blijven doortrainen is mijn motto. Enkel is me het dit jaar niet helemaal gelukt. Graspop was van donderdag tot en met zondag. De training van vrijdag is me nog gelukt. Enkel had ik het zaterdag een beetje te laat gemaakt en wou ik zondag op tijd terug op het terrein zijn (mijn favo-band kwam). Dus heb ik de training van zondag moeten passen.

zaterdag was echt zwaar ?

Wie vroeg er achter zon?

Daarnaast was juni ook de maand van de hele zomerse temperaturen. Ik vermoed dat ik nog nooit zo bruin ben geweest. (ik word echt niet heel snel bruin). Al redelijk snel dit jaar kon ik in shirt en short op pad. Maar deze maand sloeg toch alles. Op sommige momenten kon ik beter in mijn badpak gaan hardlopen vermoed ik.

nog beetje extra bruinen tijdens het kayakken.

Het was regelmatig echt puffen, bakken en braden. De warmte, daar ik meestal wel goed tegen…enkel hardlopen hierin lukt me toch niet zo goed. Ik loop nog altijd op mijn best in de winter. Toch heb ik veel liever dit weer. Tegenstrijdig nietwaar? Na wat tips van Pieter, begin ik stilletjes ook deftig te kunnen lopen in de hitte. Want hitte vermijden is tegenwoordig nogal moeilijk. Het was soms echt dag en nacht aan de warme kant.

Op naar de volgende maand

Deze maand zijn er niet zo spectaculair veel kilometers gemaakt en heel lange tijd onderweg. Deze maand heeft eerder terug voor regelmaat gezorgd. Mijn basis is, nu ja vermoed ik, echt wel in orde. Binnenkort wordt dit hopelijk bevestigd door de hertesting in juli.

Liefs,
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.