desk life

Welkom tot mijn nieuwe rubriek: desklife

Mijn leven verandert, en daarmee ook mijn blog. Met wat minder tijd voor sport door omstandigheden en een terugkeer naar de studiebanken, kwam er een nieuwe interesse op mijn pad: het plannen en organiseren van mijn leven. Dankzij een tip van Carolien bedacht ik een toffe naam voor deze nieuwe rubriek: desklife.

Waarom plannen?

Ik ben een planner in hart en nieren. Mijn hoofd is een chaos van gedachten, en zonder structuur loop ik als een kip zonder kop rond. Te veel ideeën, te veel taken, het wordt al snel overweldigend en soms zelfs blokkerend. Maar door alles te organiseren, vind ik innerlijke rust. Toch is het een voortdurend proces van analyseren en aanpassen. Met de toevoeging van studie en andere verantwoordelijkheden moest ik mijn systeem opnieuw onder de loep nemen.

Wat krijg je?

Wat mag je verwachten van mijn nieuwe rubriek? Simpel gezegd: tips en trucs over plannen en organiseren. Maar het gaat verder dan alleen je bureau en je tijd managen; het gaat over keuzes maken, tools vinden, routines ontwikkelen – kortom, over je hele leven. Omdat voor mij alles begint aan mijn bureau, waar ik mijn planning maak, beginnen we daar.

Ik deel mijn ervaringen met verschillende tools en planners, en geef tips over hoe je ermee om kunt gaan. Ik heb talloze manieren geprobeerd en veel tijd besteed aan het leren gebruiken ervan, maar dé perfecte planner heb ik nog niet gevonden. Dus ik blijf zoeken en deel mijn bevindingen met jullie.

We zullen ook routines testen: wat werkt en wat niet? Welke apps zijn er beschikbaar? Moet je eigenlijk wel plannen? En hoe kun je efficiënt thuiswerken? Studeren en werken, is dat wel haalbaar?

En nog veel meer..

Zoals je ziet, zijn er veel vragen te beantwoorden. In deze nieuwe rubriek neem ik je mee in de wonderlijke wereld van planning en organisatie. Ik deel mijn basisideeën, geef af en toe een tool of template mee, en vertel over mijn eigen worstelingen met plannen en organiseren.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jullie vragen en suggesties. Laat gerust een reactie achter met wat je graag behandeld zou zien in deze rubriek. Heb je zelf vragen over plannen, routines, of organisatie? Stel ze gerust, en ik zorg ervoor dat ze aan bod komen.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.