finally run-blogs,  Uncategorized

4 mythes over hardlopen

Mythes in hardlopen, er bestaan er nogal wat. Als hardloper word je regelmatig mee geconfronteerd. De meesten zijn echt ongegrond of zelfs ontkracht. Toch word ik regelmatig rond mijn oren geslagen met sommige mythes (vooral tijdens familiefeestjes).Tegenwoordig heb ik een deftig antwoord klaar. Mijn antwoord op 4 mythes deel ik met jullie

hardlopen is slecht voor je knieën

Dit is echt nog een wijd verspreide mythe. Uit onderzoek dat hardlopen juist goed is voor het kraakbeen in je gewrichten en dus ook in je knieën. Dit wel op voorwaarde dat er al geen onderliggend probleem is. Maar een gezonde persoon gaat zeker niet zijn knieën stuk lopen. Hopelijk kunnen we snel afscheid nemen van deze mythe.

Hardlopen is een goedkope hobby

Euhm, heb je mijn verzameling loopschoenen al gezien? Per jaar gaat er toch zeker een paar loopschoenen door van ongeveer 160 euro. En dan heb ik al die leuke loopspulletjes en loopkleren nog niet geteld. Niet te vergeten al die inschrijfgelden voor wedstrijden en evenementen. Nee, voor mij is hardlopen zeker niet goedkoop.

via GIPHY

Hardlopers zijn mager

hahaha…dan hebben ze nog niet goed gekeken tijdens een evenement denk ik? Lopers komen in alle maten en vormen voor. Het ideale loperslijf bestaat echt niet. Hetzelfde dat je mager wordt van hardlopen. Lukt echt niet als je niet op je eten let hoor. Eerder het tegendeel is gevaarlijk. Door het hardlopen krijg je honger of je denkt dat je dat stukje taart wel verdient hebt.

Hardlopen in koud weer is ongezond

Echt, ik heb dit al eens gehoord toen ik in de koude liep. Riep daar iemand dat ik niet gezond bezig was. Nee koude is echt niet ongezond om te hardlopen in de koude. Wel dien je wat voorzorgmaatregelen te nemen (handschoen, muts en buff bijvoorbeeld).

Kennen jullie andere mythes? Of kennen jullie een uitspraak waarvan je niet zeker weet of het waarheid is? Laat ze me zeker weten, dan geef ik er antwoord op.

Liefs LInda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.