finally run-blogs,  Uncategorized

Koude en hardlopen, hoe doe ik dat als zomermens?

Voor het gewone leven ben ik echt een zomermens. Hoe warmer, hoe beter. In de winter lijk ik het heel de tijd koud te hebben. Echter als het op hardlopen aankomt, ben ik eerder een winterloper. Hardlopen in de koude ligt me beter. Raar maar waar. Vanaf dat de temperaturen onder de 10 graden duiken, ben ik op mijn beste. Echter dat vertrekken, brr…dat is toch een klein probleempje. De eerste minuten voordat mijn motor warm is, duren eindeloos. Wat is mijn strategie?

Kleding

Alles begint met mijn kleding. Een lange broek, warme trui en sokken is nu eenmaal standaard. Maar het allerbelangrijkste is mijn thermoshirt. Echt een aanrader. Dit zorgt dat ik mijn warmte kan behouden zonder dat ik het te warm krijg. Jaja, zelfs in de koude kan ik het warm krijgen, vooral tijdens intervallen. Ook zorgt een thermoshirt dat je droog blijft als je toch begint te zweten. Heb je er nog geen? Doe jezelf er dan ééntje kado voor kerst. Het is zeker de investering waart.

Daarnaast gaat er steevast een buff rond mijn nek. Zodat ik de eerste kilometers geen koude lucht dient in te ademen (niet leuk met mijn astma). Ook draag ik in het begin zeker een muts. Je verliest veel warmte op je hoofd. Dus in het begin wil je die bijhouden. Soms gaat ie uit, vooral bij de snellere tempo’s. Toch draag ik eronder nog altijd een hoofdband voor mijn oortjes warm te houden.

Als laatste nog een paar handschoenen. Hier hou ik het meestal bij lichte, want mijn handjes krijgen het vlug warm.

En niet te vergeten

Voordat ik naar buiten ga, zet ik mijn horloge nog binnen aan terwijl ik mijn schoenen aandoe. Ik heb echt geen zin om buiten staan te wachten op gps signaal. Buiten komen en direct starten, dat is mijn doel.

Zo kan ik gewoon blijven hardlopen in de koude. Mijn vijf onmisbare tips zijn toch zeker dit:

  • een goed thermoshirt
  • buff
  • muts
  • handschoenen
  • horloge binnen aanzetten

Zijn jullie een zomermens of eerder een wintermens? En hoe zit het met hardlopen? Wat doen jullie om te hardlopen in de koude?

Ik lees het graag

Liefs
Linda

One Comment

  • Lopertje

    Ik heb ook last van astma in dit koude weer. Een buff in de eerste kilometers helpt. Eenmaal ik het goed warm krijg heb ik het niet meer nodig. Bedankt voor de tip!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.