maandoverzichten

Recap februari 2024

Februari was een korte maand, maar voor mij lang genoeg. Mijn enkel begon stilletjes te beteren, al liep ik nog wel rond met mijn walking boot. Veel buiten wandelen is me wel niet gelukt, door het stomme weer. En als ik dan buiten kwam, was het precies dat ik in een pollenbad terecht kwam.

1 februari, eindelijk mocht die gips spalk eraf. Wat een verschil al met vorige keer. Dit keer heb ik niet overdreven veel pijn gehad. Ook had ik al gevoel dat hij veel minder opgezwollen was. Dit werd bevestigd tijdens de controle. Al met al zag hij er goed uit.

Nu de spalk eraf was, mocht ik eindelijk weer die walking boot aan. Eerst onbelast en dan langzaam de belasting opbouwen met krukken. Eerlijk dit ging me veel beter af dan voordien. Het wandelen met krukken voelde zelfs overdreven. Zelfs als ik douchte, zonder boot wel te verstaan, merkte ik: ‘hey, mijn enkel lijkt al stevig te zijn. Ik heb het gevoel dat ik er zo kan op stappen’. Raar, ging er ook nog door mijn hoofd. Maar toch niet gewandeld zonder boot, want stel dat he.

Eindelijk kon ik ook terug wat kleine wandelingen maken, mee terug naar mijn paard, buiten komen in het algemeen…Nu dat was de gedachte en de bedoeling. Viel dit toch tegen zeg. Wie o wie heeft zoveel regen besteld in februari?

En dan kwam ik eens buiten: neus dicht, niezen, keelpijn, vermoeid…Hooikoorts. Oke, ik heb altijd al snel in het voorjaar last van die eerste boompollen. Maar nu is het toch een beetje overdreven he?

Terug mobieler betekende ook eindelijk terug naar kantoor. Ik kan thuiswerken, geen probleem. Ik heb er mijn ritme in gevonden. Toch merk ik dat werken op kantoor voor mijn job toch iets meer voordelen biedt. Daarnaast is het altijd leuker dat er collega’s zijn waar je tegen kan zagen en die af en toe iets terug zeggen.

Ook een kleine verandering: ik ben terug gestart met bloggen. Toen ik thuiswerkte en aan het herstellen was, merkte ik toch dat het begon te kriebelen. Daarnaast heb ik zoveel ideeên dat ik met jullie wil delen. Maart zal de echte test worden: dan is het weer voltijds naar kantoor, studeren en bloggen. Daarnaast hoop ik terug wat meer te kunnen sporten.

Op de laatste dag van februari stond er nog een controle gepland. Die was eigenlijk heel positief. Ik mocht al direct mijn brace aan en starten met bewegen. Mijn pezen terug opspannen heeft geholpen.

Dus ik kan eindelijk zorgen dat ik terug in shape kan geraken. De start is gezet, momenteel wel heel voorzichtig. Maar daarover later meer.

Liefs 

Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.