finally run-blogs,  Uncategorized

Wat gaat 2021 brengen qua doelen?

Doelen stellen, nog nooit was het zo moeilijk. 2020 was een memorabel jaar met afgelastingen en onzekerheden. Die onzekerheden zijn 2021 nog niet helemaal uit de weg. Wat zal er door en wanneer? Deze vragen spelen nog in mijn hoofd. Normaal had ik vorig jaar besloten om in het voorjaar 2021 de marathon van Kopenhagen te lopen. Toch heb ik een heel sterk vermoeden dat dit niet gaat lukken.

Omwille van die onzekerheid, heb ik heel mijn planning van 2021 overhoop gegooid (ja echt ik had die al heel lang klaarliggen). Kopenhagen stel ik nog maar wat uit, 2022 lijkt me haalbaar ;-D Echter een marathon staat er dit jaar sowieso op het programma. Ook een halve marathon (of twee) komt zeker langs. Maar wat, hoe, waar???

Een paar zekerheden

Momenteel ben ik al van 2 startbewijzen zeker: Brussel en Eindhoven. Voor deze evenementen had ik me vorig jaar ingeschreven. Eindhoven nadat Brussel afgelast was…echter werd Eindhoven ook afgelast. Momenteel ga ik ervan uit dat we in het najaar van 2021 terug kunnen meedoen aan evenementen. (dat hoop ik toch sterk). Dus het voorjaar is nog onzeker.

Wat wordt het hoofddoel?

Dan maar voorlopig alles inzetten op Eindhoven en Brussel. Beiden worden in oktober georganiseerd. De kans dat deze kunnen doorgaan is dan al iets groter. Eén van beiden zal dan mijn marathon doel worden. In Brussel loop ik echt wel graag, al verscheidene keren gelopen en super herinneringen aan. Eindhoven heb ik 2 keer gelopen, waarvan 1 keer een goede ervaring en een tweede keer een slechte ervaring. Brussel heb ik wel een beetje angst voor. Het is daar niet vlak….Eindhoven heeft de laatste keer voor een bittere nasmaak gezorgd. Na wat wikken en wegen, heb ik toch besloten om voorlopig voor Eindhoven te gaan. Misschien wordt het daar derde keer goede keer.

Wat dan met Brussel, een week voordien? Want Brussel is een week voordien. Ofwel een 1O kilometer als die georganiseerd wordt, ofwel start ik gewoon aan de halve marathon en zie ik wel. Oktober is momenteel nog ver weg en Covid-19 is nog altijd aanwezig.

Daarom heb ik ook een paar doelen wat dichter gezet. Zo ga ik eind februari nog es mezelf testen met een snelle (of een poging tot) 10 kilometer. In mei volgt dan al eens halve marathon. Hoe en waar die doorgaat, daar kan ik voorlopig nog geen antwoord op geven.

Nog andere evenementen??

Ook evenementen waar ik eventueel aan ga deelnemen, allemaal nog 1 groot vraagteken. Afwachten en gewoon 2021 nemen hoe het komt, ik vermoed dat dit de beste strategie is. Ondanks dat ik graag lang op voorhand plan en weet wat en wanneer ik ga lopen, ga ik dit jaar voor een totaal andere aanpak. Een paar ‘benchmarks’ zetten, 2 uitgestelde evenementen lopen (als ze doorgaan) en voor de rest: zien wat er komt en gewoon es lopen zonder teveel te plannen. Dus voorlopig ziet mijn planning er zo uit

  • 28 februari: 10 km
  • 23 mei: halve marathon
  • 4 oktober Brussel: 10 km of starten aan halve
  • 10 oktober Eindhoven: marathon

Hopelijk gaat die nog aangevuld worden met andere mooie loopjes, al dan niet virtueel of gewoon zo ergens een toertje gaan doen, wie weet.

Hebben jullie al doelen gesteld? Zo ja, welke en zo nee, waarom niet? Ik lees het allemaal heel graag.

Liefs Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.