examen
desk life,  Storytime

Werken en studeren: eerste examen – deel 2

Hoe mijn voorbereiding liep, kon je in mijn vorige blog lezen. Hoe de examens me bevielen? Dat vertel ik je nu.

En dan brak de gevreesde examenperiode aan. Wat was die goed geregeld: dinsdagavond examen Engels, woensdag ochtend fiscale procedure (wie heeft dit bedacht?), vrijdag ochtend controle leer en dan de week erop net voor mijn operatie personenbelasting.

Examens afleggen

Dinsdagavond, mijn eerste examen, spannend zeg. Dit examen Engels ging van thuis uit door via de laptop. Daarvoor moest ik mijn laptop voorbereiden. Ondanks dat ik dit voordien al goed bekeken had, lukte het me toen niet direct. Stressniveau schoot omhoog. Help, subiet kan ik dat examen niet doen. Gevolg: ik was zo over mijn toeren dat toen ik eenmaal aan het examen begon, ik echt een black out kreeg. Ik heb mijn examen ingevuld, maar er totaal geen goed gevoel bij.

Na het examen was ik zo uitgeput dat ik totaal geen zin meer had om het examen van de dag erop. Dus die ochtend vertrok ik op hoop van zegen. Want net voordien nog eens doornemen, dat is iets wat ik niet kan. Dan begin ik ineens aan alles te twijfelen.

Dit examen, fiscale procedure, ging redelijk. Wel was ik blij dat ik mijn termijn samenvatting en mijn inhoudsopgave. Toch waren er stukken waarvan ik precies niets was tegengekomen in de cursus. Het op dat moment uitzoeken, dat ging natuurlijk niet. Nadien nog gebabbeld met anders WES studenten en zij hadden hetzelfde gevoel.

niet mijn ding

Nu had ik even tijd om alles nog es te herhalen voor het volgende examen controleleer, gesloten boek. Hier had ik de opgenomen lessen, waarvan de docent in de laatste les nog eens op een rijtje had gezet wat je moest kennen en kunnen. Toen ik de vragen kreeg, dacht ik: is dit al? Natuurlijk waren er stukken waarvan ik ineens niet meer op het juiste kon komen. Van buiten leren, niet mijn ding. Toch was het examen redelijk makkelijk. Nu ja de stukken die ik wist en die waren meer dan de helft.

Laatste loodjes

Daarna was het een week wachten op het volgende examen met de bijhorende stress van de aanstaande operatie en de drukte van de BTW periode op het werk. Gelukkig kon ik de filmpjes nog es bekijken tijdens mijn werkuren.

Eindelijk was het zo ver: mijn laatste examen: personenbelasting (open boek). Awel, dit was me een test. Ik heb er zeker 3 uur over gedaan en ik ben meestal zo eentje dat echt na een uur al klaar is en bij de eerste om af te geven. Dit was echt een kloefer.

De uitslag

En dan begon het wachten op de punten. Pas op 1 februari kwamen ze online. Natuurlijk was ik toen juist bij de ortopeed op controle. Thuisgekomen en dan direct online gegaan. Dit was het verdict:

  • Fiscale procedure: 10/20
  • Controleer: 14/20
  • Personenbelasting: 17/20
  • Engels: ??? hiervan tot op heden nog geen resultaat. Mijn opdrachten zijn al goed voor 15/20 (tellen voor 35%)

Op naar het volgende semester met de examens en de opdrachten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.