gezond en fit,  Storytime

Restart running…of toch maar niet?

Terug starten met hardlopen, nu ja eerder joggen, het mocht van de orthopeed. Mijn hart zegt volmondig ja. Maar ergens zit ik toch met twijfel. Die beginnende artrose in mijn voet mag ik ook niet zomaar wegschrijven. De orthopeed heeft wel groen licht gegeven, toch is het er eentje met voorwaarden.

Zo mag ik niet door de pijn heen lopen en beperkt in tijd/afstand. Dus geen marathons, zelfs 10 km is momenteel uitgesloten. Eerder een half uurtje maximum tegen een heel rustig tempo. Leren denken in joggen in plaats van rennen. Ga ik dat wel kunnen? Zou het dan toch niet te hard gaan kriebelen om verder te gaan? Het beter denken te weten? Het toch te proberen om sneller en verder te gaan?

Allemaal goede vragen en mezelf al kennende moet ik oppassen om me niet te willen bewijzen. Ik kan het toch nog wel…en dan ineens voet/enkel helemaal stuk. Dat is mijn grootste angst. Momenteel gaat het over het algemeen goed. Buiten af en toe pijn en ik merk dat er nog dingen zijn die nog niet helemaal gaan. Ga ik mijn hardloopschoenen echt terug van stal halen? Of zou ik het maar laten?

Onlangs heb ik toch es mijn hardloop outfit aangetrokken en een poging gewaagd. 3 keer 3 minuten met 2 minuten rust ertussen. Poeh wat viel dat tegen. 3 minuten was echt echt lang. Het enige positieve was dat mijn enkel en voet geen pijn deed. Wel had ik bewust geen hardloophorloge aangedaan. Tempo wou ik helemaal niet weten.

De dag nadien had ik nog altijd geen last. Zou ik dan toch beginnen met joggen? Eerlijk ik weet het niet. Twijfel nog is heel sterk aanwezig. Genoten had ik er zeker van, maar weet niet meer zeker of het nog bij mij past. Alleen als ik loopjes zie passeren dan denk ik nog altijd: ik wil dat ook. Maar dan ga ik wandelen of paardrijden en dan denk ik: dit is ook wel fijn.

Ga ik terug beginnen met joggen? Nog geen flauw idee. Ik ga het voorlopig nog afwachten en mijn loopschoenen aantrekken wanneer ik zin erin heb. Geen schema, geen apps of horloge voor prestaties..we zullen wel zien. Misschien wacht ik wel tot de lente als het warmer wordt of begin ik helemaal niet.

Dus foto’s van mij in loopoutfit en geposte loopjes, zullen voorlopig een zeldzaamheid blijven. Of ik krijg de smaak te pakken …wie weet. Het is geen doel op zich: restart jogging. Het zal eerder een manier worden voor mijn gewicht wat te beperken en mijn conditie terug een beetje op te bouwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.