gezond en fit

Betere jij met better me: een eerlijke review

Wie kent ze niet? Die verleidelijke advertenties op Facebook over de nieuwste 28-daagse uitdagingen van de BetterMe app. Of het nu gaat om indoor wandelen, wall pilates of intermitterend vasten, ze spreken tot de verbeelding. Maar werkt het echt? Ik was sceptisch, maar nieuwsgierig genoeg om het zelf uit te proberen, op zoek naar een handige app voor thuisoefeningen.

Een vriendin van me was al fan en vertelde me over de uitgebreide bibliotheek met oefeningen die de app biedt. Dus, ik dacht: ‘Waarom niet?’ en gaf het een kans.

Bij het installeren word je begroet met een vragenlijst. Het invullen ervan kan de app helpen om een gepersonaliseerd plan voor je te maken – al vraag ik me af hoe persoonlijk deze echt is.

Het 28-daagse plan bestond uit thuisoefeningen en wandelen. De oefeningen waren redelijk, hoewel ik sommige moest aanpassen vanwege mijn enkel. Maar het wandelgedeelte? Dat was een beetje teleurstellend met geen enkele variatie gedurende de hele maand. Het was maar 1 wandelschema: 5 minuten traag wandelen, 5 minuten normaal wandelen en deze 2 nog eens herhalen. Dit deed me toch echt de wenkbrauwen fronsen.

Maar wacht, er is goed nieuws! De bibliotheek van BetterMe is echt indrukwekkend. Er is voor ieder wat wils, van beginners tot gevorderden. Vooral de bundeltjes ‘Senior Fitness’ en ‘indoor walking’ wareb een aangename verrassing. Op dagen dat ik toch teveel last had van vanalles, vond ik deze geweldig om te doen. Soms echt slap gelegen van het lachen. Hoe stom en simpel die oefeningen soms waren en toch ging ik er af en toe mee in de mist. Mijn coördinatie is nog niet top precies.

Een minpuntje? Je kunt de workouts in je trainingsplan niet aanpassen of verwijderen. Het lijkt er ook op dat de app meer geoptimaliseerd is voor Apple-gebruikers dan voor Android. Ofwel deed ik iets verkeerd.

Dus, zou ik BetterMe aanraden? Absoluut, vooral als je op zoek bent naar een breed scala aan workout opties. Maar, wees kritisch en vervang een oefening als het niet goed voelt. 

Persoonlijk gebruik ik de app nu vooral voor de uitgebreide bibliotheek, zonder het vaste plan. Want er staat iets nieuws op het programma waar ik binnenkort meer over zal delen. Stay tuned!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.