planner
Storytime

Mijn leven in planning en planners

Planners en planning, ik ben er verzot op. Het brengt me de noodzakelijke structuur in mijn leven en geeft me houvast. Alleen welke planner en hoe stel ik mijn perfecte plan op? Vragen waarmee ik al een tijdje worstel. Zo heb ik al verschillende systemen, planners en agenda’s geprobeerd. Het voordeel van mijn operatie en revalidatie was, dat ik ook tijd voor het uitzoeken van een planning en een goede planner kon nemen.

De eerste voorwaarde was dat mijn voltijdse job en mijn blog/prive niet samen mochten in 1 planner. Want ik wil tijdens het mijn privé tijd niet per se geconfronteerd worden met mijn werk-to-do. Wel had ik voor beiden een planner. Want ik kan het voor beiden gebruiken. Alleen heb ik voor mijn werk een totaal ander systeem nodig dan mijn privé.

Ergens had ik eens gelezen dat je gerust met verschillende planners kunt werken voor hetzelfde doel. Dit heeft me echt geholpen om de juiste planners te zoeken. Want ik blijf altijd tegen hindernissen oplopen bij elke planner. Dan was het overzicht goed, maar miste ik een dagplanning bijvoorbeeld. Na vanalles te vergelijken en bekijken, denk ik nu de juiste planners gevonden te hebben. Met een systeem dat voor mij werkt. De eerste maand is wat moeilijk op gang gekomen, maar nu ben ik echt wel vertrokken.

Mijn planners

Voor mijn werk heb ik gekozen om met 2 planners te werken. Een planner met overzichten (maand en week), een tab met to-do-lijsten en een tab met notities.Deze is ideaal om het overzicht op te stellen en mijn deadlines in te vullen (wanneer bv de balans af moeten zijn, ingediend zijn,….). Daarnaast heb ik nog een dagdagelijkse planner. Hier kan ik netjes oplijsten wat ik die dag allemaal gedaan wil hebben. Beiden komen van Hema en zijn niet gedateerd, zodat ik er gemakkelijk wat dagen en weken voor vakantie tussenuit kan laten.

De belangrijkste planners zijn natuurlijk die voor mijn prive en blog. Hier heb ik echt wel een beetje mijn hoofd over gebroken. Ik denk wel dat ik er nu uit ben. Gevolg is wel dat ik verschillende planners hiervoor heb. Een maand en weekplanner voor het grote overzicht, een organizer met een dagplanning en extra ruimte voor to-do. Deze planners helpen me mijn tijdsverdeling op te stellen. Zo staat er bijvoorbeeld in vermeld wanneer ik ga werken met mijn paarden, wanneer ik naar de fotografieles ga, wanneer ik aan mijn blog ga werken…

Enkel die blogplanning, dat lukte niet zo goed hier verwerkt te krijgen. Dus kon ik nog op zoek naar een extra planner. Momenteel heb ik hiervoor een mascha planner. Die gebruik ik ook echt enkel en alleen voor mijn blog en mijn website te plannen. Hier ben ik nog niet helemaal tevreden over. Ga ik met deze verder of toch een ander systeem? Dat weet ik zo nog niet.

Wat een gesleur, al die planners

In totaal heb ik 5 planners waarmee ik mijn leven regel. Al bijna een hele boekentas om mee te zeulen. Gelukkig is dit niet waar. Mijn werkplanners blijven bij mijn werk. Mijn blogplanner en overzichtplanner blijven ook altijd netjes op mijn thuisburo liggen. Enkel mijn organizer gaat mee.

Hoe ik nu juist mijn planning opmaak, lees je binnenkort in een volgende blog. Tipje van de sluier: veel kleurtjes.

Liefs
Linda

(foto hoofdafbeelding: Bru Santos: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/pennen-en-dagboek-885289/)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.