Storytime

Werken en vrije tijd, soms een moeilijke balans

Zoals jullie misschien wel weten, werk ik voltijds op een boekhoudkantoor. 38 uren per week, niet slecht zou ik zeggen. Toch vond ik de laatste tijd geen ritme. Daarnaast had ik precies heel veel moeite om mijn blog en hobby’s ingepland te krijgen. Ik had het gevoel dat ik door de week enkel werkte. Ik stond ermee op en ging ermee slapen. Niet zo gezond, bedacht ik me.

Tijd dus om eens een balans op te maken met wat ik wil en hoe het kan verbeteren.

Het werk op zich, doe ik wel redelijk graag. Veranderen hoeft dus echt niet. Minder uren is wat moeilijker. Dan es mijn tijdschema onder de loep nemen. Hoe ik werkte:
* maandag tot donderdag van 8u tot 16u45 met een half uur pauze
* vrijdag van 8u tot 13u
Ik werkte maandag en donderdag normaal thuis. De andere dagen ging ik naar kantoor, wat me per dag toch tot anderhalf uur reistijd opleverde (heen en terug). Ik was op de kantoor dagen zo snel tot 10 uren kwijt per dag.

Natuurlijk heb ik ook wel de weekends. Maar dit zaten ook al snel vol met huishouden, boodschappen doen en gewoon wat saaie momenten. De leeftijd begint misschien te wegen. Maar ik heb nood aan af en toe gewoon een namiddagje gezellig in de zetel met mijn man. Daarnaast heb ik altijd wel

Misschien denk je: dat valt toch mee. Als ik dat zo schrijf, denk ik dat zelf ook wel. Waar maak ik me druk in? Zo erg is het toch niet. Desalniettemin blijf ik met een ongemakkelijk gevoel zitten. Het werkte gewoon niet. Ik kreeg mijn leven precies niet meer geregeld. Ik wou meer tijd in mijn blog kunnen steken, in mijn wandelen, in mijn fotografie en in mijn paarden. Uit deze activiteiten haal ik echt voldoening. Het werk is tof, maar niet bevredigend.

Hoe op te lossen? Dat blijf door mijn hoofd spelen. Eindelijk was ik eruit geraakt. Nu moest ik enkel nog mijn moed verzamelen en stoute schoenen aantrekken en met mijn baas gaan praten.

De oplossing?
Ik werk nog altijd 38 u per week, echter is het nu gelijk verdeeld over de 5 werkdagen. Dus van maandag tot vrijdag werk ik van 8u tot 16u. Daarnaast werk ik nu dinsdag en vrijdag thuis. Hopelijk heb ik nu ’s avonds toch iets meer tijd voor mijn vrije tijd.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat ik mijn tijd beter leer te plannen. Dus een weekplanner aangeschaft waarmee ik mijn dagen netjes in blokken kan verdelen. Hoe ik dit juist ga aanpakken, ben ik nog aan het uitzoeken.

Als jullie planningtips hebben, hoor ik ze graag.

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.