herfst
Storytime,  wandelen

Waarom ik van de herfst hou.

De herfst, een seizoen om van te houden toch? Eindelijk geen last meer van mijn hooikoorts. De temperaturen zijn vooral in het begin nog niet te koud. Zodat je nog heerlijk buiten kunt genieten van heerlijke herfstwandelingen die eindigen met een warme choco op de bank. Waarom ik van de herfst hou, lees je hier:

1001 kleuren

Gaan wandelen door het bos, is tijdens de herfst toch juist iets specialer. Het veranderend kleurenpalet van de bomen zorgt elke keer weer voor verwondering. Keer op keer ontdek je weer een nieuwe tint of combinatie. Daarnaast is er op de grond ook zoveel te beleven. De paddenstoelen rijzen weer uit de pan, soms moet je een beetje zoeken. Dan kan je wel hele rare paddenstoelen vinden.

Vallende bladeren

De herfst is ook de tijd dat de bomen zich voorbereiden op de winter. Niet enkel door te verkleuren, maar ook door hun bladerdek te laten neerregenen. Dit zorgt voor een kleurrijk en knisperende tapijt van bladeren. Gevolg: mijn innerlijk kind komt weer naar boven. Heerlijk toch door zo een dik tapijt te gaan en zelfs wat op te doen dwarrelen. Wel oppassen voor de kastanjebolsters (die kunnen beetje prikken zeg). Het enige nadeel van het vallen van de bladeren zijn al die eikels, echt zoveel dat er de laatste tijd liggen.

Pompoenen en griezelen

Herfst staat ook synoniem met halloween en pompoenen. Beiden vind ik heerlijk. Pompoen vind ik keilekker. In soep, in risotto, in pannenkoeken…zelfs als taart, je kan me met alles blij maken
Daarnaast vind ik zo naar een goede griezelfilm kijken zalig. Zo met een dekentje, goed donker buiten, een kom popcorn en af en toe door mijn vingers moeten kijken. Dat zijn de ideale filmavonden in de herfst.

stormweer

De temperaturen in de herfst zijn vooral in het begin nog wel aan de zachte kant. Echter is het ook goed mogelijk dat er regen is, veel regen soms. Niet erg, een regenjas lost veel op.
Maar de herfst staat ook bekend om af en toe een stormpje hier en daar. Heerlijk zo een stormwind, vind ik. Misschien ben ik wel de enige, maar van een niet te erge storm kan ik wel waarderen

Slijk

Al die regen betekent meestal ook wel veel slijk, spijtig genoeg. Een klein beetje dat gaat nog. Maar als mijn paardenwei in een slijkbak veranderd is, dan vergaat me het lachen wel. Zeker als ik de stallen moet doen. Voor de rest heb ik met een beetje slijk op mijn wandeling niet echt een probleem. Soms zorgt het ook voor avontuur onderweg. Een zoektocht om de slijkpoel te vermijden. Vooral omdat Rubio er niet door wil. Charlie daarentegen moeten we tegenhouden of hij zit erin.

Misschien zijn er wel andere voordelen aan de herfst die ik momenteel vergeten ben. Het is nu eenmaal zo een interessant en veranderlijk seizoen. En dat zorgt dat ik van de herfst hou. Vind jij de herfst ook een heerlijk seizoen? Waarom of waarom juist niet? Ik lees het graag x

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.