finally run-blogs,  Uncategorized

Mijn diepte- en hoogtepunten van 2019

2019 is een bewogen jaar geweest. Met heel wat mooie hoogtepunten en een paar dieptepunten. Eéntje waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen. Een overzicht:

En nieuw PR op de 5 km

Het jaar startte al heel goed: tijdens de natuurlopen van Lier liep ik mijn eerste keer een 5 km op een half uur (nu ja, iets erover). Dit jaar ging echt wel goed komen.

Juist geen PR op de 10 km

Dwars door Dendermonde 2019: niet het beste parcours voor mij..met onderweg beetje tegenslag. Toch dik tevreden met een heel goede tijd. Misschien wel niet mijn PR verbeterd, maar de kans zat er echt wel in. Dus een topgevoel.

Heerlijk klimmen.

Ik en de bergen (ik denk wel dat het eerder heuvels waren, maar soit) waren vroeger geen beste vrienden. De naturarun in Hoeilaart heeft me het tegendeel bewezen. Veel gevloekt onderweg, toch wat een zalige loop was me dat.

En daar ging het mis….

12 mei 2019, de dag dat ik even het geloof in mijn hardloopkunnen kwijt geraakt ben. Tijdens de jogging in Merksplas Kolonie liep het voor geen meter. Niet dat ik zo slecht was nadien bekeken, toch ging het ineens mis in mijn kopje.

Serieus dipje…

De bedoeling was een PR op de 10 miles te lopen in 2019. Echter was het in mijn kop serieus verkeerd aan het gaan. De 10 miles van Malle waren een verschrikking, een gevecht tegen mezelf.

De redding…aka ken jezelf

Ondanks dat ik al met een schema liep en er zelf redelijk veel van ken (hallo al mijn trainerscursussen), heb ik besloten om me volledig te laten coachen. Gewoon omdat ik mezelf ken: ik push me soms veel te hard, train juist iets te snel, stop niet op tijd…Ik weet wat ik verkeerd doe, echter bleef het daarbij. Nu had ik een stok achter de deur, moet ik verantwoording afleggen.

Wat een toffe bende toptimummers zeg

In team lopen, nooit gedacht dat ik dit gedurfd zou hebben.(hallo onzekerheid). Wat een heerlijk dag was me dat ginder in het Gielsbos. En wat een toffe bende heb ik leren kennen kennen.

Mijn absoluut hoogtepunt

De marathon van Berlijn. Eindelijk een officiële marathon gelopen (dus es binnen tijd op officieel parcours). Ik was zelfs nog niet helemaal kapot. Wel ging het niet makkelijk. De maag is toch een zorgenkindje geweest. Dit moet ik nog es aanpakken. Een heel jaar aan het voorbereiden geweest (begonnen in 2018 dus), met dit als kers op de taart van een geweldig 2019.

Dank jullie wel voor al jullie aanmoedigingen, steun en geloof in mij. Mijn dankbaar is groot.

Op naar een geweldig 2020 met hopelijk nog meer loopplezier.

Liefs Linda

2 Comments

 • Nickey Sturbois

  Die ups and downs zijn helemaal herkenbaar, horen er -uiteraard en helaas- ook bij. Maar je hebt de juiste spirit: ‘vallen, opstaan en weer doorgaan’….Never give up…Never not running. Knap gedaan daar in Berlijn…
  Op naar een nieuw loopjaar in 2020….veel Loopplezier, Linda
  fijne feesten,
  groetjes,
  Nickey

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.