finally run-blogs,  Uncategorized

Ochtendloopjes in de koude (met 3 tips).

Yep, het is weer zo ver. De temperaturen zijn weer deftig aan het zakken. Af en toe komt er zelfs een min voor. De winter is bijna in het land. Absoluut niet mijn favoriete temperaturen. Echt niet. Koude en ik, gaan niet goed samen. Enkel het hardlopen zorgt voor een uitzondering hierop.

De winter op zich, daar heb ik niks op tegen hoor. Zalige uitzichten, heerlijk ingeduffeld, warme chocomelk met speculaas, heerlijk op de bank met een dekentje…Het leven kan toch mooi zijn. Het enige probleem is dat het zo koud is. (regelrechte koukleum hier)

Dit maakt het ’s ochtends niet altijd makkelijk om die loopschoenen aan te trekken en op pad te gaan. Echt niet. Toch loop ik heel graag in de ochtend en dit trekt me keer op keer over de meet om die deur toch uit te stappen.

Heerlijk ingeduffeld met een buff, muts, handschoenen en voldoende laagjes lukt het meestal wel. De eerste minuten is het nog frisjes. Echter duurt dat niet lang. Eenmaal ik goed bezig ben, vraag ik me af waarom ik elke ochtend twijfel om te starten. Het loopt eigenlijk een stuk beter dan in de zomer. Eenmaal dat het echt berekoud wordt weer niet hoor. Dan speelt mijn astma soms voor stoorzender. Maar zo erg is het voorlopig nog niet.

Genieten, dat is het meestal onderweg. Alles wit aangeslagen van de koude en als er dan een zonnetje doorkomt…zalig gewoonweg. Dit is waarvoor ik heel graag in de ochtendloop. Enkel dus de eerste moeilijke stappen naar de deur, die blijven toch de lastigste. Hierbij mijn 3 beste tips die me elke keer helpen om te starten. Niet enkel voor ochtendloopjes (hiervoor moet je wel een echt ochtendmens zijn vermoed ik).

Kleed je warm, maar niet te warm
Je hebt het misschien al duizend keer gehoord, maar ik herhaal het toch nog eens.
Gebruik laagjes. Een thermoshirt, een hardlooptrui, lange broek, muts en handschoenen zijn meestal wel voldoende. Dit heb ik echt al doende geleerd. Dikwijls ging ik op weg met thermoshirt, t-shirt, trui..en soms nog jas. Het duurde echt niet lang voor dat ik het veel te warm had en van alles moest uitspelen. Een wijze raad: het is nooit zo koud als je denkt..

denk terug aan je vorige ochtendloopjes en hoeveel je ervan genoot.
‘Waarom loop ik?’ die vraag stel ik me af en toe nog eens terug. Het antwoord is meestal heel simpel: hardlopen doe ik echt gewoon graag. Heerlijk buiten rennen, hoofd leegmaken, lekker ontspannen…Het trainen voor een doel is niet mijn grootste motivatie. Toch vind ik het leuk om naar iets toe te werken.
Denk dus terug aan je motivatie om te hardlopen. Hardlopen doen we omdat we het graag doen. Omdat we ons hoofd kunnen leegmaken en ons kunnen opladen. Heerlijk ontspannen en genieten.

denk aan de warme chocomelk en warme douche nadien
Het allerbelangrijkste misschien wel: de beloning achteraf. Na een warme douche op de bank met een warme chocomelk in je hand en dan denken: dat heb ik weer netjes gedaan.

Loop jij graag in de koude? Wat is jouw motivatie om te blijven lopen in de koude? Ik lees het graag

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.