finally run-blogs,  Uncategorized

hardlopen door de sneeuw

Hardlopen door de sneeuw…ik had er altijd een dubbel gevoel bij. Langs de éné kant vind ik verse sneeuw heerlijk om over te lopen. Langs de andere kant heb ik angst om op mijn bips te gaan, of erger. Hoe langer dat ik loop, hoe minder erg ik het vind om hard te lopen door de sneeuw. Ik merk ook dat ik beter wordt in het lopen door sneeuw. Gewoon omdat ik mijn angst thuis laat. Natuurlijk pas ik mijn loopstijl aan en zorg ik dat ik zoveel mogelijk op verse, niet te veel platgetrapte sneeuw loop. Ijs…daar trek ik de grens. Waarom zou ook jij moeten hardlopen door de sneeuw? En hoe?

Omdat…

De uitzichten onbetaalbaar zijn

Geef toch alles zo onder een sneeuwdeken, dan voel je toch de magie?

het geluid van verse sneeuw heerlijk is

Dat kraken van verse sneeuw onder je schoenen, geef toe, je voelt je direct terug jong als je dat geluid hoort.

het licht gaat niet volledig uit

Avondloopjes in de sneeuw zijn nooit echt donker..

Hoe dan??

Natuurlijk zijn er veel voordelen om een sneeuwloopje te doen. Maar denk jij dat dit toch niets voor je is? Ben je net zoals ik een angsthaas? Ik raad het toch aan eens te proberen. Natuurlijk zijn er een paar dingen waarmee je kan houden.

Lopen in de sneeuw is zeker niet zonder risico. Het kan nu eenmaal verraderlijk zijn. Je bent goed aan het lopen en ineens een gladde plek en daar ga je op je bips. Kies daarom je route goed uit. Vertrouw je het niet, ga dan wandelen of stel je training uit.

Denk ook hieraan: je bent niet alleen op de baan. Nu ja, het kan, maar als je woont in een stad zoals ik, kom ik meestal toch wat medeweggebruikers tegen. Fietsers, auto’s..ze zijn nu zo gefocust om niet te slippen (zouden ze toch moeten). Zorg dat ze niet ineens voor je moeten remmen omdat jij nog vlug over moet.

Voor de rest is het gewoon gaan, je hardloopschoenen aandoen en lopen. Probeer niet te geforceerd te lopen. Loop ontspannen. Als je voelt dat het een schuift…tja besteed er niet teveel aandacht aan. Behalve natuurlijk als het te hard schuift he..dan kun je beter wandelen.

…En dan zit er nog maar 1 ding te doen: genieten.

Alvast veel sneeuw(loop)plezier.

Liefs

Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.