finally run-blogs,  Geen categorie

Bos en natuurloop Gielsbos 2021

Een totaal ongepland loopje. Normaal plan ik mijn loopevenementen altijd al een tijdje voordien in. Echter dit keer was het er ééntje van het laatste moment. We zaten aan het ontbijt te beslissen waar we onze duurloop ging lopen met onze roefel. Ineens toen ik mijn facebook es ging checken, zag ik dit loopje passeren. Waarom dit niet lopen, vroegen we ons af? Dicht in de buurt, voor het goede doel…ideaal toch.

En zo gingen we op weg. Vanaf dat we onze loopkleren begonnen aan te doen, stond roefel al aan de deur te wachten. Die had er precies ook veel zin in. We hadden de keuze uit 5, 10 of 15 km. De 15 was zeker te lang, 10 ging misschien wel iets teveel zijn voor onze roefel. Dus gingen we voor de 5. Een afstand die hij graag loopt en waar we het tempo es een beetje konden opdrijven (voor hem he).

Aangekomen was onze roefel bijna direct weg. Beetje inhouden want we moesten ons eerst nog inschrijven. Nadat dit gebeurt was, konden we starten.

Na eerst wat door het Gielsbos te lopen doken we de Lilse Bergen in. Voor roefel kwamen we dan op bekend terrein. Nadeel is dat hij hier op sommige stukken in snuffelmodus durft te gaan. Maar vandaag niet, hij bleef constant netjes naast mij lopen.

Canicrossen ligt hem niet, voor mij lopen..ge zijt zot, denkt hem. Meestal loop hij naast mij en op smalle paadjes durft hij zelfs liever achter mij lopen. Gevolg is dat ik soms in de war geraak met de riem en dat ik lopend een pirouette dien uit te voeren. Nog even en ik kan dit op 1 been vermoed ik ;-p

Ondanks dat we vaak in de Lilse Bergen al gelopen hebben, stuurde de organisatie ons toch nog langs paadjes die we nog niet echt kenden. Fijn om nieuwe stukken te ontdekken in een bekend terrein.

Lilse Bergen zaten er weer snel op en we gingen weer richting Gielsbos. We draaiden een bospaadje in en zagen daar ineens een kraampje staan. Wat was dat een verrassing. Er stond een kraampje waar je warm of koud druppeltje kon drinken. Ik koos natuurlijk voor warm met slagroom. Verbazend lekker was het. Ik vond dit echt wel tof gedaan. Leuk om zo de laatste kilometer in te gaan. (gelukkig was het een kleintje en kon iedereen nog rechtdoor lopen hoor).

En daar was de inschrijvingen weer en dus ons eindpunt. 5 kilometer is kort om veel over te vertellen onderweg. Toch was het een leuk rondje, waar onze roefel zich echt heeft kunnen uitleven. Die reep had hij nadien echt wel verdiend, want hij had het snel gelopen voor zijn doens.

In 1 woord: genoten, dat hebben we vandaag gedaan. Ook nog wat bekende gezichten tegenkomen, wat ook altijd leuk is.

Dikke proficiat aan de organisatie: afstandslopers Vosselaar

Liefs
Linda

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.