finally run-blogs,  Geen categorie

hardlopen in de herfst.

De herfst, voor velen hun favoriete hardloopseizoen. Waarom, vraag je je misschien af? De meest voorkomende reden is dat het dan nog niet te warm of te koud is. Ook voor mensen met last van hooikoorts is de herfst een seizoen om opgelucht adem te halen. Echter zijn er toch wat redenen waarom ik hardlopen in de herfst niet zo fijn vind.

Modder

via GIPHY

Hardlopen in het bos krijgt nu een extra uitdaging. De mooie bospaadjes veranderen stilaan in vettige modderstroken. Als er 1 ding is waar ik echt niet graag doorlopen, is het toch wel modder. Zuigend, klevend, schuivend…nope niks voor mij. Denk je: ooh het valt mee, zak je toch ineens in de diepte. Gevolg: natte sokken, wat haat ik dat toch.
Als ik voor een modderstrook sta, is het voorzichtig in wandelpas een zo droog mogelijk paadje zoeken erdoor.

Regen

via GIPHY

Regen en dan bedoel ik niet zo van die zachte regen he. Eerder zo van die striemende regen. Wat moet ik er nog meer over zeggen? Je wordt er nat van, echt zo tot op je ondergoed. Leuk voor even, maar niet voor een hele training.
Om te zwijgen over al de plassen onderweg. Sommige bijna niet te ontwijken, sommigen dieper dan gedacht. Natte voeten, nope niets voor mij.

Wind

via GIPHY

Herfst betekent ook stormweer, met rukwinden en hevige winden in het algemeen. Klinkt leuk he, ja zolang hij niet te hard is en langs achter komt. Maar een hele training wind op kop of langszij, vloeken is het dan hoor. Zelfs hevige windstoten in de rug zijn lastig.

Vallende bladeren

Ja de bomen verliezen hun bladeren…en hun eikels/dennenappels/… en dan juist als jij onder de boom doorloopt. Daarnaast liggen de wegen vol met de rottende bladeren. Leuk als het droog is. Maar als ze eenmaal nat zijn, kunnen we weer lekker gaan schuiven zeg.

En de voordelen dan?

Is hardlopen in de herfst dan niet fijn? Natuurlijk wel. De herfst is ondanks die nadelen nog altijd mijn favoriete hardloopseizoen. Hoe dan, vraag je je af? Nu, ik zal je een paar redenen geven:

Regen

Ja je wordt er soms door en door nat van. Maar langs de andere kant zit er veel zuurstof in de lucht. Ook de kans dat je het veel te warm krijgt is kleiner. Lekkere afkoeling tijdens het hardlopen zeg.

Wind

Tuurlijk is wind op kop niet altijd prettig. Toch kan een training tegen de wind in je een extra voldaan gevoel geven. Wat heb ik dat weer netjes gedaan.

Vallende bladeren

Het is een vuiligheid als je ze op straat in de regen hebt liggen. Maar voordat ze vallen, krijgen ze eerst zoveel verschillende kleuren. De bossen worden nu heerlijk rood en geel gekleurd. Ook de droge gevallen bladeren maken een heerlijk knisperend geluid terwijl je erdoor rent.

En …???

Nu verwachten jullie voordelen voor de modder he. Echter nee, die kan ik echt niet geven. Dat blijft mijn enige echte nadeel van hardlopen in de herfst.

Vanzelfsprekend zijn er nog veel voordelen en nadelen op te noemen over het hardlopen in de herfst. Wat is jullie grootste voordeel of nadeel in verband met het hardlopen in de herfst? Ik ben razend benieuwd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.