gezond en fit,  Storytime

enkeloperatie 2.0 – het verslag

Wat zag ik tegen een nieuwe operatie op. De vorige operatie zat nog iets te vers in het geheugen en de herinneringen eraan, waren niet fijn. Toen heb ik echt afgezien. Ook leek het een eeuwigheid voordat ik terug kon werken. Zou het dit keer hetzelfde verlopen?

De ochtend van de operatie was ik toch wat zenuwachtig, vooral omdat ik het bericht had gekregen dat ik een uur later in het ziekenhuis moest zijn. Dit keer moest ik onder volledige narcose. Dus veel van de operatie zelf weet ik meer. Wel dat mijn voet al wat pijn deed na de operatie. Ai, ging het door mijn hoofd, zou het terug zo erg worden.

Maar eigenlijk viel het al bij al goed mee. Natuurlijk deed het de eerste week pijn, maar het was hanteerbaar met de nodige pijnstilling. Wat mij het meeste irriteerde: het lui op mijn poep zitten. Echt, een mens is niet gemaakt om heel de dag te zitten en niks te doen. Alles begon pijn te doen: mijn heupen en vooral mijn rug.

Het nietsdoen dreef me bijna tot waanzin. Ik had op het werk afgesproken dat ik 2 weken out ging zijn. Drie keer raden hoeveel daar van terecht is gekomen? In de zetel, onder de pijnstillers en met de laptop om mijn schoot heb ik regelmatig toch een paar uurtjes gewerkt.

Na 2 weken mocht de spalk er eindelijk af. Eigenlijk zag mijn pootje er nog goed uit. Het litteken was netjes en mijn enkel was niet zo heel dik. Die walking boot is echt niet mijn favoriete schoen, maar het betekende wel dat ik langzaam terug mobieler ging zijn. Wat was ik blij dat ik weer eens buiten kon komen en wat wandelen.

Denk nu niet dat ik veel wandel hoor. Zo eens af en toe een stukje aan de wei of es rond de blok. Het is niet echt veel, maar ik kom eens buiten.

De krukken, daar kan ik bijna afscheid van nemen, want momenteel nog maar 1 kruk nodig en dat gaat heel goed. Ook kan ik al echt aan mijn buro werken. Al moet ik af en toe wel even pauze nemen om mijn voet omhoog te leggen. Want lang naar beneden is toch nog een dingetje.

Einde februari weer op controle en dus weer een nieuwe update over mijn enkel.

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.