Storytime

Chaamse bossen, mijn favoriete to go plek voor onze honden

Chaamse bossen, een kleine 30 minuten van mijn deur, is echt mijn favoriete wandelplek om onze honden uit te laten. Begrijp me niet verkeerd, er zijn nog veel verschillende plaatsen waar ik graag kom. Maar de Chaamse bossen zijn ideaal: redelijk dicht bij de deur, een groot bos waar ze heerlijk los kunnen ravotten en voldoende water om ze afkoeling te geven.

De Chaamse bossen zijn niet zo heel groot, ongeveer 1324 ha en ligt tussen de weg naar Gilze en het dorp Alpen. Wij starten altijd aan de parking voorbij het pannenkoekhuis De Steengroeve – industrieweg 24. Normaal startte hier een blauwe route van een kleine 6 km, grotendeels door het losloopgebied. Maar de wandelroutes worden opnieuw aangelegd. Dus voorlopig moet je zelf een beetje rondstruinen.

Geen groot probleem, op verschillende apps vind je wel een route als je er behoefte aan hebt. Maar omdat het gebied niet zo heel groot is, verdwaal je ook niet zo snel. Ook omdat het redelijk populair is, kom je wel snel andere hondeneigenaars tegen die je graag op de weg helpen.

Juist omdat het redelijk populair is, gaan wij juist iets anders. De meesten wandelen van de parking rechtstreeks naar de grote plas. Wij kiezen ervoor om eerst nog wat andere weggetjes te volgen. Zo komen we nog een iets kleinere plas tegen en een bruggetje.

Voor ons is het de ideale plek om de honden eens los te kunnen laten lopen en zwemmen, die niet te ver van de deur is. Als we iets meer tijd hebben, durven hier ook wel een grote route wandelen, richting het putven. Maar die route is voor een andere blog.

Hierbij de route die wij ongeveer wandelen en wat sfeer foto’s.

https://www.komoot.com/nl-nl/tour/1138932190/embed?profile=1

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.