time blocking
Storytime

En we plannen verder – part 2

Zoals ik vorig week al ui de doeken deed, maak ik elke zondag een weekplanning. Voor mijn hoofd werkt dit heel goed. Planning dient voor mij om structuur te krijgen, want Ik werk nu eenmaal het beste als ik regels en schema’s heb. Ik vermoed dat boekhouding me daarom ook zo ligt. Maar enkel een weekplanning zorgt niet voor voldoende rust.

Dit zorgt enkel voor ‘het grote overzicht’ te bewaren. Ik werk met verschillende planners weet je nog? Buiten de life planner voor mijn weekoverzicht, heb ik er nog eentje voor de dagdagelijkse dingen. Het duurde even voor ik de juiste vond. Bij de ene waren de extra’s wel tof en bij de andere de dagindeling…Na een tijdje zoeken vond ik your personal organizer. Hier kon ik mijn dagdagelijkse planner/agenda zelf samenstellen.

Het eerste gedeelte is het agenda gedeelte, vanzelfsprekend. Het belangrijkste was hier dat het alle dagen hetzelfde was en vroeg genoeg startte. Mijn agenda heeft per dag een blad van 6u tot 23u, met daarnaast nog extra ruimte voor notities en to-do’s. De volgende gedeelten bestaan uit: notities, maaltijdplanner, financiën en een braindump.

Om even terug te koppelen naar mijn weekoverzicht, die ik netjes opgemaakt heb. Nu heb ik mijn leidraad voor de week. Maar soms kan er nog wat veranderen zoals bijkomende afspraken. Daarom neem ik elke avond nog even tijd om de volgende dag in mijn organiser te plannen aan de hand van de weekplanning. Met natuurlijk dezelfde kleuren. Echter in tegenstelling van mijn weekplanner, schrijf ik nu ook echt op wat ik in het betreffende blokje ga doen: bv mijn foto’s sorteren of stallen doen of…

Daarnaast schrijf ik ook op als er belangrijke dingen zijn die ik die dag niet mag vergeten of dingen die ik moet doen (bv foto’s voor blog nemen, laptop niet vergeten voor les…). Elke ochtend neem ik mijn organizer bij de hand en bekijk mijn dagplanning en vul eventueel aan.

Denk nu niet dat ik heel veel tijd kwijt ben aan planning. Elke dag maximum 10 minuutjes en zondag een beetje meer. Ook hou ik me er niet rigide aan vast. Ondanks dat ik graag regels en structuur heb, besef ik ook dat je het ook af en toe moet kunnen loslaten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.