finally run-blogs,  Geen categorie

Cornet trail 2021

Schrijven over evenementen in coronatijden, het is toch een dingetje. Buiten een borstnummer en een start/finish boog is er nu echt niet veel verschil met mijn zondagse loopje. Buiten natuurlijk dat we eens in een andere omgeving lopen. Dat maakt al heel wat goed.

Dit keer reden we richting Steenhuffel/Londerzeel, voornamelijk bekend voor de Palm en de stoeterij van Brabantse trekpaarden. Echter ging deze trail van een kleinere brouwerij uit: de Cornet. Ik ben absoluut geen bierdrinker, dus over dit ga ik niet verder leuteren.

Nadat we eerst de parking en start gewoon los voorbij reden want onderweg en aan ingang niet echt duidelijk aangegeven. Gelukkig bestaat er zoiets als gps en die zei dat we te ver waren. Dus gekeerd en eindelijk de parking op. Vlug, vlug de wc’s opzoeken en dan borstnummer afhalen. Het start en aankomstplein was gelegen op de parking (of andersom het is maar hoe je het beziet). Het voelde hier eerder wat klein, ineen geflanst aan. Geen probleem, het gaat om het parcours.

Nummer opgespeld en op weg. De route ging voornamelijk door velden. Reken daarbij wind, dan weet je dat we goed uitgewaaid zijn. Rubio vond het allemaal oke. Hij was in zijn element. Wel had hij vandaag veel de neiging om te snuffelen. Desondanks liep hij flink mee. De kilometers verteerden vlotjes. Al had ik soms het gevoel dat we in lusjes liepen. Want niet zo was, maar je zag soms in de verte lopers terugkomen.

Tegen een gezapig tempo liepen we onze 12 kilometer, met af en toe een pauze voor pootje of wat te drinken. En wat zagen we daar ineens: de beroemde stoeterij van de palmpaarden. Wat was dit mooi, dit wil ik nog wel eens gewoon bezoeken. We mochten door een stukje lopen waar je anders niet kwam. Nog een paar bochten en daar was de finish.

Normaal moest je in cool down zone even om adem komen en dan je goodies afhalen. Dit ging hier echt niet. Eenmaal de streep over, kreeg je direct je pakje al. Dus vlug vlug mijn mondmasker op en dan richting auto. Na een chocomelk en een bak water konden we ons richting huis begeven.

Buiten de start en finish, was het wel een mooie omgeving. Ik was hier echt nog nooit geweest. Het een trail noemen was er wel een beetje over. Het leek eerder een natuurloop, wat ook eerder mijn ding is. Heel veel vriendelijke medelopers gezien, dit gaf wel een leuk gevoel.

Weer een rondje genoten en uit ons kot geweest. Voorlopig staat er niet direct iets gepland. Nu even me voorlopig richten op de halve marathon half juni. Of er moest nog eens ergens een leuk loopje zijn, wie weet.

Groetjes
Linda

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.