finally run-blogs,  Geen categorie

Kempische Vuur Trail – 27 maart 2021

Evenementen en wedstrijden lopen is in deze rare tijden niet zo simpel. Al merk ik wel dat het stilletjes aan heel ‘corona-proof’ toch goed op gang komt. Zo zag ik op Facebook een leuk loopje dicht in mijn buurt passeren. Hmm, waarom toch es niet proberen, bedacht ik me zo. Het lopen gaat de laatste tijd goed, dus waarom niet. Enkel de afstand baarde me wat zorgen. Daarbij wist ik niet of Rubio het echt wel tof ging vinden. Normaal ga ik altijd voor de middelste afstand, maar door twijfel ben ik dit keer es voor de korste afstand gegaan: de 5 K.

Zaterdagochtend en op weg…oeps, nee nog niet: startbrieven bijna vergeten. Vlug genomen en nu dus echt op weg richting Zandhoven. De trail wordt georganiseerd door de Belgian Brewer Trails en starten dus altijd aan een brouwerij. We moesten ons dus naar brouwerij Pirlot (van onder andere het bier Kempisch Vuur) begeven.

Aangekomen zagen we direct de parking waarvan een route was aangegeven naar het startpunt. Daar waren ze dan nog es: de startboog en de finish. Eerlijk, ik had ze toch een beetje gemist. Het enig wat er nog ontbrak, was een gezamenlijke start. Hier was het vrij starten in je gekozen startblok. Dus Rubio zijn loopriem aan en we konden op weg.

Het parcours was heel netjes aangegeven met grappige kilometeraanduidingen. Het wisselde ook constant van ondergrond. Zo liepen we op bospaadjes, verharde wegen en zelfs een single trackje. Oke, dit laatste vond Rubio super. Enkel het baasje (ik dus) was af en toe aan het vloeken. Ondanks dat ik graag in het bos loop hoor, maar geef mij dan toch die nette lichtjes verharde bospaden. Het was wel een snel parcours dus voor degenen die es een rappe tijd wilden neerzetten, ideaal. Niet dat dit voor ons aan de orde was. Al was ik wel danig onder de indruk van Rubio. Hij liep netjes door tegen een mooi tempo en stopte bijna niet om pootje te lichten.

Die 5 kilometer vlogen voorbij, want daar was de finish al. Ik had misschien toch maar voor de iets langere afstand van 11 km moeten gaan. Zelfs Rubio vond het spijtig want hij vertrok al bijna terug door de startboog. Maar liever nu 5 kilometer netjes en flink doorgelopen dan 11 en moeten stoppen. Aan de finish kregen we nog een goodie-…tja box (zak kon ik het niet echt noemen): 2 biertjes van de plaatselijke brouwerij (en ik ben absoluut geen bierdrinker, dus Mario blij), een notenreep en een kortingsbon.

Zalig loopje, top georganiseerd.. We hadden zo goed genoten dat we besloten hebben nog een trail van deze serie te gaan lopen (de Cornet Trail).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.