finally run-blogs,  Uncategorized

hardlopen en hitte: hoe heb ik dit overleefd?

Het was afgelopen dagen warm, om niet te zeggen heet. Heel wat warmterecords zijn verbroken. Gelukkig is het nu eindelijk beginnen te regenen en af te koelen. Toch ben ik tijdens de hitte blijven trainen. Hoe dan vraag je je af?

Allereerst vroeg uit de veren. Want ’s ochtends heel vroeg was het echt nog te doen. Zo rolde ik op mijn trainingsdagen om 4u30 uit bed. Vlug een smoothie binnen spelen, hardloopschoenen aantrekken (en natuurlijk ook de rest) en gaan met die banaan.

Zo vroeg hoor ik jullie al roepen. Nu ja voor mij valt het wel mee. Ik sta meestal altijd om 6u op om om 7u te vertrekken naar mijn werk. Jaja, het is nog altijd anderhalf uur vroeger. Dit zorgt wel voor een beetje voorbereiding. Zodat ik ’s ochtends kan gaan lopen, douchen, ontbijten en dan vertrekken.

De avond voordien maakte ik mijn lunch voor het werk, legde mijn kleren en andere spullen klaar (zowel voor het hardlopen als mijn ‘werk’kledij) en zette alles klaar voor mijn smoothie en ontbijt nadien. Ook zorgde ik dat mijn drinkfles gevuld was zodat ik zeker drinken meenam om te lopen. Restte er natuurlijk wel 1 ding: op tijd in mijn bedje duiken. Tegen het einde van de week lukt dat vlotjes hoor

Daarnaast ging mijn trainingsroute richting de vaart en het natuurgebied op een kilometertje van mijn deur. Daar was het echt heerlijk koel.

Ook mijn trainingen heb ik wat aangepast. Zo heb ik de intensiteit verlaagd. Waar ik normaal tussen de 7.30 en 8.00 moest lopen, was ik nu blij dat ik aan de 8.00 kwam (trager was echt geen ramp nu).

Het allerbelangrijkste vond ik wel het drinken. Anderen puffen en zweten met dit weer. Ik dus niet. Gelukkig zweet ik wel een beetje bij het hardlopen (en krijg een tomatenhoofd). Toch zweet ik niet in die mate. Desondanks heb ik wel bijna constant dorst. Dus zag je mij gedurende de dag heel de tijd met een flesje drinken rondhuppelen.

Daarbij heb ik een ideaal drankje gevonden om mee te nemen bij het sporten waar je nog niet echt sportdrank nodig hebt. Gewoon wat muntsiroop en wat zout in je drinkfles. Echt heerlijk verfrissend onderweg.

Zo heb ik dus afgelopen dagen kunnen blijven trainen en de hitte overleefd. Gelukkig ben ik wel een echt ochtendmens en vind ik het zalig om de wereld zien te ontwaken.

Hebben jullie afgelopen dagen getraind? Wat zijn jullie tips om het dit weer te lopen?

Liefs

Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.