finally run-blogs,  Uncategorized

Nieuwe doelen voor 2020

Geïnspireerd door Eliud Kipchoge en zijn #nohumanislimited, ben ik es mijn nieuwe hardloopdoelen aan uitzoeken geweest. De marathon van Berlijn was echt geweldig. Dit wil ik zeker nog meer doen. Echter is mijn tempo nog niet zo hoog. Een trage loper, dat ben ik. Niet dat ik mijn prestaties hiermee wil minimaliseren hoor. Het is nu eenmaal een feit dat mijn basistempo redelijk laag is.

Nooit gedacht dat ik ooit echt een marathon kon lopen met zo een goed gevoel nadien. Redelijk snel hersteld (buiten natuurlijk een stomme zware verkoudheid). Maar de benen waren eigenlijk snel terug goed. Last met trappen had ik enkel dezelfde dag. De dag nadien ging het al een stuk beter.
Ook had ik nooit gedacht 5 km in een half uurtje (nu ja er juist iets over) te kunnen lopen.

Deze twee gedachten gemixt met #nohumanislimited heeft me ertoe gebracht om eens een jaar op snelheid te trainen. Vroeger liep ik altijd met de gedachte rond: ik ga nooit snel kunnen zijn. Die barrière (of limiet) die ik mezelf heb opgelegd, die wil ik volgend jaar doorbreken. Niet zozeer dat ik een speedy gonzales moet worden. Eerder dat mijn basistempo nog wat hoger mag komen.

Zo heb ik dus als hoofddoel voor 2020 gekozen: de halve marathon van Brussel. Hier heb ik ooit een pr gelopen van 2u30. Dit zou ik graag een (heel) beetje sneller willen doen. Ik heb voor Brussel gekozen omdat ik hier echt zo een goede herinneringen aan heb. Enkel hij is niet plat…dit baart me een beetje zorgen. Extra uitdaging dan maar.

De weg ernaartoe ga ik me dus vooral concentreren op de kortere afstanden. Dus gaan er vooral wedstrijden rond de 10 km op het programma staan. Echter ga ik starten met een poging om mijn 5 km nog ietsje aan te scherpen.

Nog een klein twijfelgeval is dat ik dit jaar eens een trail ga lopen of niet. Lijkt me heel leuk, echter heb ik er een beetje angst voor. Toch denk ik dat het misschien een goede voorbereiding kan zijn op Brussel. Nog even laten bezinken en bespreken met de coach dan maar.

Yep want ook nu laat ik me weer begeleiden door Pieter van Toptimum Sport. Gewoon omdat ik het zo handig vind. Niet aantrekken van wat en hoe ik moet lopen. Gewoon mijn bestand openen en gaan. Zo kan ik me 100 procent concentreren op het lopen an sich.

En een nieuwe marathon, vragen jullie je misschien af. Die gaat er zeker komen. Voorlopig heb ik mijn zinnen gezet op de marathon van Kopenhagen in het voorjaar van 2021.

Zo dit is in grote lijnen mijn komende doelen: sneller worden, een (hopelijk) nieuwe PR op de halve marathon van Brussel en in 2021 terug opnieuw een marathon (Kopenhagen??)

Liefs
Linda

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.