finally run-blogs,  Uncategorized

3 kopzorgen richting Berlijn

Als jullie me al een tijdje volgen, dan weten jullie het al. Voor al de anderen: ik ben nogal een stresskip als het op wedstrijdvlak aankomt. Zo ook richting de marathon van Berlijn. Niet om de wedstrijd zelfs (oké, ook wel een beetje) maar alles er rond. Daarbij is het ook mijn eerste keer vliegen…extra stress. Om jullie een beetje mee te nemen in mijn hoofd, hier 3 van mijn kwellingen.

Allereerst natuurlijk dat vliegen. Tickets zijn geboekt, taxi’s gereserveerd en hotel geboekt (dat hoop ik toch, hierover straks meer). Maar aan wat mag ik me verwachten als ik op de luchthaven kom? En die beveiliging? Inchecken is al online gedaan (dat hoop ik toch), maar mijn koffer dan. En wat met die handbagage? Ik heb een sporttas, die juist iets te groot is, gaat dat een probleem geven? Wat mag er allemaal in: eten mag dat mee op het vliegtuig? Drinken?…En de lijst kan zo nog wel even doorgaan. Echter ik vermoed dat jullie het al wel snappen.

mijn sporttas is ietsje groter dan die trolley en mijn rugzakje iets meer dan die kleine tas…wat nu? Niet te vol doen en hopen dat het erin past?

De taxi levert ook wel stress op. Ga ik die chauffeur echt wel vinden? Gaat ie wel opdagen??? Maar hier maak ik me iets minder zorgen in (ik kan nog altijd ginder ééntje nemen hé) Echter het hotel baart me meer zorgen. Ik heb online gereserveerd en de nodige documenten doorgestuurd. Wel niets van bevestiging nadien. Wel voordien een mail met de melding die en die gegevens voor die datum bezorgen om definitief te boeken (wat ik dus gedaan heb). Toch blijf ik zo met een gevoel: stel dat we eraan komen en we hebben geen kamer? Ik blijf me voorhouden dat het in Eindhoven ook zo gegaan is en we hadden toch een kamer…maar toch…

Dan over de marathon zelfs, nu ja eerder over het gebeuren voordien: het befaamde startgebied. Als ik het goed voorheb, krijgen we een doorschijnende tas en is dit het enige wat we mee mogen nemen in het startgebied. Wat dan met je camelbag of belt of andere rugzakje?? (nog geen idee wat ik juist ga meenemen). Of de site staat dat je een camelbag mag met max 2 liter met daarin enkel drinken. Op de app staat dat dit ongeveer hetzelfde, maar daar staat dan ook dat die in de gekregen tas moet passen. Wat is het nu? En wat als je voor poncho gekozen hebt en dus geen tas gekregen hebt? En je eten voor onderweg? Hier geraak ik echt niet meer aan uit.

Info van de site
Info van de app

Daarom vraag ik een beetje hulp van jullie. Kunnen jullie me wat vertellen over het vliegen (ik ga met Ryanair van Zaventem naar Berlijn)? Wie heeft de marathon al gelopen en kan me vertellen hoe het nu zit met die controle aan de start, wat mag mee, wat mag niet mee en hoe makkelijk is er alles te vinden? Natuurlijk mogen jullie ook andere info over de marathon van Berlijn delen: bevoorrading, sfeer…?

Ik kijk uit naar jullie verhalen.

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.