finally run-blogs,  Geen categorie

Opnieuw op weg naar Eindhoven #1 – juni, de start

Nadat ik de marathon van Berlijn 2019 uitgelopen had, zat ik vol goede voornemens. Eerst nog eens richting halve marathon in 2020 en dan in het voorjaar 2021 weer een marathon (Kopenhagen). Echter gooide er een klein virusje (nu ja klein) roet in het eten. Na verschillende lockdowns, afgelastingen van wedstrijden en evenementen,is het een rare tijd geweest. Hele planning op loopgebied is in het water gevallen.

Langzaam lijkt er nu toch een einde aan die periode te komen. Mijn eerste inenting van het vaccin heb ik reeds achter de rug. Ook worden er langzaamaan weer evenementen georganiseerd. Eindelijk kan ik mijn doel om nog een marathon te lopen terug onder het stof vandaan halen.

De grote vraag was natuurlijk: welke? Dichtbij, ver weg…oke, dat waren mijn twee enige keuzes. De periode was al sowieso rond oktober voorzien. Vroeger gaat er nog niet veel door vermoed ik. Ik had nog tickets voor de halve marathon van Brussel en die van Eindhoven liggen. Misschien was het handig om die naar een hele om te zetten? De keuze is op Eindhoven gevallen: plat en een zalige sfeer. Nadien kwam ik erachter dat Brussel dit jaar toch nog niet doorgaat, dus een geluk dat ik Eindhoven gekozen had.

Mijn eerste trainingsmaand sinds mijn besluit zit er weeral op. Het was een maand die sterk begonnen was. Dan kwamen er wat hobbels (verbouwingen en sinusitis). Terwijl ik deze blog schrijf zit ik nog onder de medicatie voor mijn sinusitis. Gelukkig heb ik wel al een halve marathon gelopen (lees: De Wase halve marathon). Ook heb ik een manier van trainen gevonden die momenteel beter bij mij pas: gepolariseerd trainen. Hierbij laat ik me begeleiden door Bruno van BA Running.

Ondanks dat ik de laatste dagen serieus ziek was, heb ik toch een 96 kilometer in mijn benen. Al bij al een goed begin richting mijn marathon.

Ook heb ik mezelf nog een extra tijdsdoel opgelegd dit keer. Jep, niet mijn gewoonte. Echter wou ik mezelf es wat extra uitdagen, al is dit een bijkomend doel.

Op naar juli, op naar nieuwe mooie kilometers.

Wie gaat er ook Eindhoven lopen? Laat het me gerust weten, dan kan ik je ook wat volgen en aanmoedigen.

Liefs
Linda


	

One Comment

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.