Storytime

Mijn bachelor halen en werken, waar ben ik aan begonnen

46 jaar en terug naar de hogeschool, mijn bachelor accountancy halen; waar ben ik toch aan begonnen? Werken en studeren was me niet zo onbekend. Mijn graduaat had ik zo behaald, al was ik toen een stuk jonger. Nu was ik er een beetje uit. Daarbij is het schoolsysteem sindsdien grondig veranderd.

Met goede moed ingeschreven en toen sloeg toch de paniek even toe. Ik moest mijn weg vinden in de online leer omgeving en moest zelf beslissen wanneer ik wat studeerde. Ter verduidelijking: ik volg geen lessen op school. De cursussen staan online (sommige al volledig, andere komen in stukken online) en ik moet gewoon zelf de leerstof verwerken.

Dit zorgde voor wat zorgen, vooral omdat de opgenomen lessen niet online kwamen. Daarnaast had ik ook problemen met wat, wanneer en hoeveel. Vroeger ging je naar school en maandag kreeg je dat en dat vak, dinsdag andere.. enzovoort. Zelfs mijn graduaat was zo: maandagavond dat en dat vak, woensdag dat…enzo verder. Nu moest ik zelf het verdelen.

Dit jaar neem ik volgende vakken op: personenbelasting, fiscale procedure, controleleer, economisch recht, Engels 1 en 2, zakelijke communicatie en ethisch en verantwoord ondernemen. Het eerste semester moet ik examen doen voor personenbelasting, fiscale procedure, controleleer en eventueel Engels 1. Zakelijke communicatie en verantwoord ondernemen zijn vakken waar ik papers dien voor te maken en die moeten pas tegen eind van het jaar af zijn. Economisch ondernemen is dus voor semester 2 evenals Engels 2 (en eventueel Engels 1)

Als ik het zo schrijf, lijkt het mee te vallen. Echter die papers zorgden voor een kleine paniekaanval omdat ik met die opdrachten direct ook in semester 1 wou starten. Gelukkig werd ik iets slimmer en bedacht me dat ik na januari tijd genoeg ging hebben om daar dan voor te werken. Want dan had ik maar 1 vak om te studeren. Nu ja eigenlijk 2, maar Engels is toch iets simpeler dan economisch recht.

Dus ik ging me het eerste semester op personenbelasting, fiscale procedure, controleer en Engels 1 richten. Engels en fiscale procedure stonden direct op canvas (digitaal leerplatform). Maar personenbelasting en controleleer niet. Dit gingen powerpoints en opgenomen lessen zijn, maar ze kwamen maar niet online. Paniek. Straks heb ik te weinig tijd om al de lessen verwerkt te krijgen tegen januari.

Gelukkig zijn ze na een maand online gekomen. En dubbel geluk: ik had nu juist wat dagen vakantie. Dus kon ik de lessen bijbenen. Vanaf nu kan ik me echt concentreren op de 4 vakken en deze verdelen over de week.

Omdat ik graag toch structuur in mijn dagen heb, verdeel ik vakken ook een beetje zoals vroeger op school. Maandag ga ik bv fiscale procedure doen, dinsdag controleer…Hopelijk gaan de opgenomen lessen nu wel op tijd verschijnen.

En nu op naar de eerste examens….

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.