maandoverzichten,  Storytime

Recap april 2023

Het is weer tijd voor het maandelijks bijbabbel (aka klaag) momentje: het maandoverzicht. April begon op zich redelijk goed. Langzaamaan beterde het zelfs…totdat ik ineens minder leuk nieuws kreeg. Wat me allemaal overkomen is in april, lees je nu.

April begon goed met zonnig weer, wel nog niet echt warm. Maar het zonnetje was er. Natuurlijk is dat zalig voor het humeur he. Niet dat we lang van het goede weer konden genieten. Want april was typisch met zijn grillen. De temperatuur bleef ook een beetje achter. Maar april eindigt met heerlijk zonnetje en zalige temperaturen. Dit zorgde verwarring voor mijn hooikoorts. Ik startte met heel veel last maar halverwege verbeterde het. Nu merk ik er nog wel wat van, maar het gaat.

Ook had ik veel last van de veranderingen die mijn lichaam begint door te maken, zo erg dat ik even mezelf kwijt was (lees hier alles erover). Maar erover babbelen hielp echt. Zo heb ik een plan van aanpak opgesteld en ben ik er 100% voor gegaan. Nu merk ik dat ik terug rustiger ben in mijn kopje, beter humeur en beter slaap.

Dat ik het wandelen terug heb opgenomen, heeft hier zeker geholpen. Wat begon ik er weer van te genieten om buiten te komen. Zeker omdat april (en alle maanden na een kwartaal) altijd wat stressy zijn op het werk. Buiten de maandelijkse aangevers, komen er dan de kwartaal aangevers bij. Beetje meer werk simpel gezegd. En boekhouding heeft zijn deadlines, wat stress meebrengt.

Gelukkig heb ik door de jaren heen voldoende strategieën gevonden om hiermee om te gaan. Paardrijden en met mijn paard bezig is, is hier eentje van. Alsook wandelen, lezen, schrijven en gewoon gezellige babbel werken heel goed.

Alles ging voorspoedig, ik was in betere stemming, was terug aan het wandelen en paardrijden…totdat ik toch maar eens een probleem wou aanpakken. Ik heb er nooit echt veel over verteld. Maar sinds een tijdje had ik af en toe terug last van mijn enkel waar ik geopereerd aan was. Zo had ik soms er een soort van kramp in die heel pijnlijk was. Ook blokkeerde hij af en toe. En natuurlijk was hij regelmatig weer opgezwollen en liep ik een beetje mank. De koe maar bij de horens gevat en naar de orthopeed.

Het nieuws wat ik daar kreeg, was toch een kleine domper. De pezen waar ik aan geopereerd was, zijn ontstoken. 2 weken volledige rust en 8 weken terug mijn brace aan. En niet te vergeten: weer naar de kine. Daar gingen al mijn wandeltochtjes die ik gepland had. 2 weken zijn misschien wel zo voorbij en 8 weken is niet zo onoverkomelijk. Toch voelde het als een tegenslag. Hier ga ik weer…op de sukkel zoals gewoonlijk.

Nu na de 2 weken mag ik natuurlijk wel terug gaan wandelen, fietsen, zwemmen, paardrijden ..natuurlijk wel allemaal met de brace aan. Wat op zich een uitdaging gaat worden, want een brace werkt niet altijd goed mee.

Zo dit is een beetje in het kort mijn april geweest.

Liefs
Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.