finally run-blogs,  Geen categorie

Opnieuw op weg naar Eindhoven #2 – halfweg

Het is weeral een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Dringend tijd om het eens te hebben over mijn voorbereidingen richting de marathon van Eindhoven. Hoe heb ik de eerste helft van mijn schema verteerd? Ben ik op goede weg? En de belangrijkste vraag: gaat hij wel doorgaan?

Half juli begon mijn eigenlijk marathon voorbereiding. De eerste trainingen begonnen al goed. Of eigenlijk niet. Veel stress op werk, problemen met trainingen ingepland te krijgen, hoofd dat echt overliep. Vakantie daar had ik echt nood aan.

Gelukkig had ik eind juli/begin augustus wat vakantie, waarvan we een paar daagjes Ardennen hadden gepland. Hier hardlopen lukte wel niet. Echter hebben we veel wandelkilometers in onze beentjes gestoken. En het kopje echt es leeggemaakt en wat ontspannen. Dit was echt nodig, broodnodig.

Na de vakantie zou het allemaal wel wat beteren, dacht ik. Gelukkig had ik het dit keer bij het rechte eind. De rust had me echt deugd gedaan. Trainingen liepen beter en de kilometers ging langzaamaan omhoog. 22 km, geen probleem…25km: wat ging dit super. En dan ineens werd het terug warm.

De afgelopen training van 26 km ging moeizaam, vooral op het einde. Het begon wel goed. Tot 20 kilometer liep het allemaal rustig, op het gemakje wel. Maar dan begon ik het echt wel warm te krijgen. Voldoende blijven drinken, tempo nog een beetje rustiger, schaduw zoveel mogelijk opzoeken en dan verder. Nope, hartslag schoot maar verder en verder de hoogte in en ik werd roder en roder…Een stukje wandelen was misschien de oplossing…

Niet echt dus, was het de vermoeidheid, de slechte nacht, de warmte, geen zuurstof …geen idee. Het laatste kilometers waren afzien. Nu na zoveel trainingen die heel goed gingen, waarvan zelfs sommige super, zal deze ene het niet echt maken. Wel heb ik besloten dat het op de marathon heel warm weer wordt voorspeld, ik dan misschien ga passen. Warmte en ik gaan niet samen, dat heb ik wel al geleerd.

Over de marathon, de vraag wat me de laatste tijd vooral bezighoudt is: gaat ie echt wel door? Meer en meer afzeggingen zie ik passeren. Het laatste evenement dat afgelast werd is de singelloop in Breda. Deze gaat (ging dus) door het weekend voor Eindhoven. Ik blijf erin geloven dat ie gaat doorgaan. Maar toch begint het spannend te worden.

Nog 5 weken te gaan….

Liefs Linda

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.