finally run-blogs,  Geen categorie

Astma, hooikoorts, warmte en ik

Terwijl ik dit schrijf, is het even wat frisser. De voorbije dagen echter waren lekker warm…heet zelfs voor sommigen. Niet voor mij echter. Eindelijk had ik het es goed. In de winter krijg ik het precies nooit warm. Nu leefde ik weer op. Echter is niet alles rozengeur en maneschijn met het zonnige weer.

Allereerst is er mijn hooikoorts die weer van zich laat horen. Niezen, tranende ogen, lopende neus…en af en toe geen adem. Een reden misschien om mijn trainingsrondje aan te passen? Nope. Echt, ik heb toch altijd last…wat ik ook doe. Dus waarom mijn rondje aanpassen? Ga ik daarom een uurtje geen last hebben? Nee echt niet. Dus ik blijf in de bossen rondcrossen en probeer mijn medicijnen regelmatig in te nemen (een heel klein probleempje hier). (Voor meer tips over hooikoorts: help, daar zijn de pollen weer )

Is dat het enige probleem wat ik tegenkom in de zomer? Was dat maar waar. Als het drukkend warm is (laf weer dus), dan ineens…geen lucht meer. Mijn luchtpijp wordt precies dicht genepen. Stel je voor: normaal adem je via zo een dik rietje. Ineens verandert het in zo een heel dun smal cocktailrietje. Echt geen pretje dus. Tempoloopjes, intervallen,..echt geen goed idee dan. Vooral als ik die dag ook veel last van hooikoorts heb. Dan is het dubbelop balen.

Houdt dit me allemaal tegen om te hardlopen in de zomer? Absoluut niet. Ik geniet ervan te lopen in het zonnetje. Eindelijk die korte broek en topje aan. Zonnebril op de neus, drinkbus gevuld (dorstig persoon hier) en ik kan weer heerlijk kilometers malen.

En hoe zit het met jullie? Genieten jullie ook van de loopjes in het zonnetje? Of heb je ook hooikoorts of astma? Hoe gaat je er dan mee om? Ik lees graag jullie reacties.

Liefs
Linda

One Comment

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.