finally run-blogs,  Uncategorized

Dwars door Dendermonde 2019

Doordat ik graag nog es een 10km-‘wedstrijdje’ wou lopen, was mijn oog op dwars door Dendermonde gevallen. Dendermonde, ik was er nog nooit geweest. Voor mij was het een naam op een afritbordje langs de snelweg. Met het concept dwars door.. ben ik wel vertrouwd. Zo loop ik altijd mee in mijn thuisstad Turnhout. Benieuwd of het zou lukken een nieuw pr te lopen.

Een vaste tijd zetten doe ik nooit. Ik neem altijd een marge. Dus als ik binnen kwam tussen 1u en 1u05 zou ik heel content zijn. Mijn PR op de 10 km is momenteel 1u03. Dus ofwel zou ik het verbeteren, ofwel had ik gewoon goed gelopen.

De zon scheen al volop toen we vertrokken richting Dendermonde. Echter toen we aankwamen, vond ik dat er toch een stevig briesje stond. Ineens begon ik te twijfelen over mijn kledij. Ik had enkel mijn driekwartbroek en mijn loopshirt. Ging dit wel lukken? Die onzekerheid bleef me parten spelen tot en met de start. Vlug de gratis T-shirt nog bij aangedaan, voor de zekerheid.

Omdat het me in Lier zo bevallen was, ging ik ook hier op tijd starten met mijn opwarming. Rustig inlopen, beentjes loszwaaien, heupen losdraaien…nu ja heel mijn lichaam wat loswerken, gevolgd door wat sprintjes. Het viel me op dat ik niet alleen was om netjes op te warmen.

Het startschot kwam dichterbij, dus tijd om me in de startboxen te gaan begeven. Het viel me op dat het druk was. Ineens begon ik me te realiseren dat ik misschien ietsje te weinig gedronken had, wat ik begon nog voor de start dorst te krijgen. Het probleem was dat ik al van ’s ochtends constant naar het toilet moest. De angst voor onderweg te moeten plassen, zorgde dat ik gestopt was met drinken. Niet echt doordacht van me…eigenlijk heel stom.

bijna klaar voor de start

Nadat het startschot gegeven was, zette de massa zich in beweging. Ik had me voorgenomen om in het begin ietsje trager dan mijn beoogde tempo te lopen. Gelukkig kon ik direct aanpikken bij een groepje met de ideale snelheid.

Ineens moesten we naar links…wat een smal straatje was me dat. En wat een gedrum. Het tempo was voor sommigen te traag en die moesten per se voorbij. Dat ze tegen mijn enkels trapten, tja niet hun probleem. Ik vond ook dat het terug een beetje sneller mocht. Maar ik dacht, straks ligt de massa wel terug uiteen en komt alles wel terug goed.

Viel dat een beetje tegen. Ofwel liep ik beetje te snel zodat ik in de hoop bleef. Na 2,5 km kwam we terug aan de start. Daar moesten we iets doen wat niet mijn favoriet is: een stuk rechtdoor en dan terug. Daarna gingen we terug dat smal steegje in voor in de natuur te gaan lopen. Ik kreeg een kleine flashback naar dwars door Turnhout. Daar gaat ook het eerste deel in het centrum door en dan trekken ze de natuur in. Het enige verschil is dat het in Turnhout meestal ietsje breder is. Zelfs het jaagpad waar we nu op liepen was niet echt breed.

Waar is die stomme drankpost, begon ik me langzaam af te vragen. Want ik had echt dorst..en spijt dat ik te weinig gedronken had. Rond de 5 km was ie er dan eindelijk: drinken. Spijtig was het fris water, wat ik echt last mee heb (maagpijn ligt op de loer). Gevolg: ik kon amper een kwart bekertje drinken. Toch beter iets dan niets zeker.

Rond de 6 km was er weer een heel smalle doorgang. Breed genoeg voor 1 persoon. Dus voorbijsteken lukte niet en ik hing achter een iets tragere loper. Ineens zag ik dat we op het einde een bocht moesten nemen en dat het dan wat breder ging worden. In de bocht wou ik mijn versnelling inzetten om voorbij te geraken. Zet ik mijn voet toch verkeerd, struikel en ging wat door mijn knie en enkel. Oh nee..dat ging er door mijn hoofd, wat nu gedaan.

Na wat meters heel rustig doorgelopen te hebben, merkte ik wel dat het ging. Natuurlijk voelde ik het een beetje, maar niet zo erg dat ik er last van had. Besloten om door te lopen, maar niet meer te gaan voor een nieuw pr. Gewoon doorlopen, dat was nu de boodschap.

Rond 9 km kwamen we terug op bekend terrein, terug op het eerste gedeelte dus. Toch maar eens stiekem een blik op mijn horloge geworpen, heel de weg heb ik het kunnen laten. Whoohoo, ik zat nog op schema om tussen mijn gewenste doel te finishen.

Nog een kleine kilometer, dus tijd om er nog een kleine versnelling eruit te halen. Het lukte nog aardig, enkel wat had ik een dorst zeg. Daar was de finish en hopelijk wat te drinken poeh.

Gefinisht 20 sec trager dan ik wou, dat viel nog goed mee. Het drinken was iets teleurstellend, enkel een bekertje flauwe sportdrank. Gelukkig hadden we zelf chocomelk, water en een after run snack bij. Dus vlug onze tas gaan halen.

Mijn prestatie op strava: dwars door Dendermonde

Een nieuwe pr zat er spijtig genoeg niet in, toch heb ik er een goed gevoel bij. Doordat ik me wat ingehouden heb wegens weer wat geklungel van me, viel het al bij al mee. Ook was ik tevreden met mijn gevoel, ik was niet doodop en had wat reserve. Dus dit is zeker een vooruitgang.

Wat ik vond van dwars door Dendermonde? Daar ben ik nog niet echt uit. Het leek heel sterk op degene in mijn thuisstad. Ik had verwacht ietsje meer in het centrum van Dendermonde te hobbelen. Ook vond ik het soms wat smal om te lopen. Nu ja, zo een evenementen zijn ook maar evenementen he. Niet bedoelt als echte wedstrijd. Het gaat er eerder om het loopgebeuren. Enkel heeft niet iedereen dit door, want ik vond dat er bij sommigen weinig respect en geduld was voor de tragere lopers. Wurmen en duwen, niet echt leuk en bemoedigend voor de trage lopers onder ons.

Liefs Linda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.