finally run-blogs,  Geen categorie

Tips om hard te lopen in de herfst

De herfst heeft zijn voor- en nadelen. Ideale temperaturen, zalige uitzichten, kleurrijke omgeving,…maar ook: regen, plassen, modder, vroeg donker… Blijven hardlopen in de herfst is meestal geen opgave. Voor de momenten dat het wel is, geef ik je een paar tips:

Trailschoenen

Als je graag in de bossen rent, is het echt te overwegen om te investeren in goede trailschoenen. Die geven toch net iets meer grip in het slijk. Ook zijn er die zorgen dat je minder snel natte voeten krijgt.

Fluo

De dagen verkorten en verkorten. Als je zoals ik tijdens de week vooral ’s avonds moet hardlopen, kan je maar beter opvallen. Goede verlichting is echt geen overbodige luxe. Tegenwoordig bestaat er zelfs toffe fluo kledij, ideaal voor in de schemer.

verzorg jezelf

Vaak is het najaar wat drukker: de vakantie is officieel voorbij. Zorg dat je voldoende rust neemt. Als je inlevert op je slaap gaat je weerstand snel achteruit. Hardlopen is goed voor de weerstand, maar vergeet niet dat na een training je weerstand juist wat lager is.

Als je merkt dat je vermoeid bent, pas je trainingen dan aan. Probeer toch nog wel regelmatig te lopen, maar trager. Beter een slome 4 km dan een snelle 5 km.

Blijf gezond eten

n deze maanden wordt er dikwijls gezellig getafeld. Niets mis mee. Maar zorg ook dat je voldoende groente en fruit blijft eten. De meeste hardlopers kennen het nut van koolhydraten en eiwitten. Toch halen we ook nog heel veel uit onze groenten en fruit: vezels, mineralen en natuurlijk ook vitamines. Die hebben we allemaal nodig voor onze weerstand.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.